Sergio Lounge predstavio novi album – “The Loungest”

0
483
Oglasi
Sergio Lounge (Beer Fest)/ Photo: AleX
Sergio Lounge (Beer Fest)/ Photo: AleX

Sergio Lounge objavio je novi studijski album pod nazivom “The Loungest” (Pop Depresija i Kišobran).

Za neke stvari mora da se sačeka pravi trenutak da budu spremne. Srđan Popov je svoj muzički alter ego Sergio Lounge (Serđo Laundž) predstavio je domaćoj javnosti pre više godina i izazvao veliku pažnju i medija i publike.

Pobedio je na demo festivalima – Demofest i Bunt, svirao na najvećim binama, pravio lo-fi spotove i šokirao publiku izborom pesama koje je svirao sa svojim bendom.

Ali, Srđan je pored života kao Sergio Lounge u isto vreme i jedan od najcenjenijih producenata i snimatelja u Srbiji, a njegov rad na albumima drugih izvođača je neuhvatljiv kao i muzika koju stvara: šta tačno osim njega samog povezuje Fish In Oil, Idu Prester, Autopark, Coucou Abel, About Lorna, Bitipatibi, Weird Fishes, Bas i Stega…

Sergio Lounge/ Photo: Emilija Radojičić
Sergio Lounge/ Photo: Emilija Radojičić

I sada, 2020. godine, kada izgleda da je svet otišao tamo odakle ne zna da se vrati, Sergio Lounge predstavlja “The Loungest”!

– The Loungest je album posvećen muzici koja je uticala na mene, samim tim je to album prepun omaža, asocijacija i suptilnih namigivanja. Svaka pesma i svaki element pesme ima svoju priču i svoj razlog za postojanje u tom aranžmanu. Ti razlozi su najčešće vezani za nekog autora ili neku pesmu XX veka. To vrlo jasno ilustruje način na koji stvaram i doživljavam muziku i način na koji svoje pesme održavam jedinstvenim i uzbudljivim. Smatram da je glavni način na koji muzika vrši svoju funkciju preko asocijacija – određena melodija, ritam, zvuk, harmonija, ili žanr, produkcija, način izvedbe, sve te stvari utiču na naš doživljaj muzike i na to da li će ona “raditi” ili ne. Ove asocijacije su svakako lična stvar, svaki slušalac će imati svoj doživljaj kad sluša neku određenu muziku, ali postoje i one asocijacije koje su nam kulturološki već ucrtane u sistem slušanja, konstantim korišćenjem i ponavljanjem tih obrazaca, vezivanjem za određene slike i emocije – kaže o albumu Srđan Popov.

Što se suptilnih namigivanja tiče ona se kreću u rasponu od Yellow Magic Orchestra do M83 ili ako hoćete još čudnije puteve, od Đuze Stojiljkovića do Sebastijana Telijea (Sebastien Tellier). Ili, još bolje, izaberite sami put koji ćete da pratite i spremite se da sretnete razne likove koje volite i na koje ste možda zaboravili.

– To je način na koji komponujem i na koji zabavljam sam sebe u tom procesu stvaranja – trudim se da stvorim određenu asocijaciju, i onda, u zavisnosti od momenta, gledam da li ću ispuniti očekivanja slušaoca kad je ta asocijacija u pitanju, ili ću uraditi nešto suprotno, iznenađujuće. Samim tim, sve je u konstatnoj igri i ovaj album će nagraditi svakog slušaoca koji iole poznaje muzike XX veka – kako one svetski popularne, tako i one opskurnije. Koje su to asocijacije i uticaji koje sam koristio ostavljam slušaocu da otkrije, jer smatram da je otkrivanje tih stvari bitan deo zabave. Ponekad se ta asocijacija otkriva već u samom nazivu pesme, dok ću češće sakriti neki detalj unutar aranžmana.

Sergio Lounge, Demofest/Photo: facebook@Demofest
Sergio Lounge, Demofest/Photo: facebook@Demofest

Uz Srđana Popova muzički svet Serđa Laundža stvaraju Pavle Popov, Luna Škopelja, Kosta Jovanović, Feđa Franklin, David Armuš, Todor Živković, Ivan Dedić i Aca Pejčić, a kao koautori pesama pojavljuju se Pavle Popov (muzika “High” i “Detektivska part 2”), Milenko Vujošević (Ensh) – tekst za “I Fall In Love With You Every Day” i “Empty Space”, kao i Čedomir Stanojević (About Lorna) – tekst za “It’s So True”.

“The Loungest” je sniman u studiju “HillRiver” u Zemunu, a uz producenta Srđana Popova, miks i master uradili su Goran Simonovski i Dušan Filimonović. Dizajna omota i za digitalno izdanje i za CD delo je Emilije Radojičić.

Album je dostupan za slušanje na svim digitalnim platformama, kao i na YouTube kanalu benda, a može i da se preuzme besplatno ili za “plati koliko želiš” na bandcamp stranici grupe i izdavača.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime