Home»Film»I srpska rediteljka odlučuje o Oskarima… Mila Turajlić pozvana u članstvo Američke akademije filmske umetnosti

I srpska rediteljka odlučuje o Oskarima… Mila Turajlić pozvana u članstvo Američke akademije filmske umetnosti

4
Shares
Pinterest Google+
Mila Turajlić/Photo: YouTube printscreen
Mila Turajlić/Photo: YouTube printscreen

Američka akademija za filmsku umetnost i nauku pozvala je Milu Turajlić da bude njihov član u sektoru dokumentaristike, što znači da će srpska rediteljka moći da učestvuje u glasanju za dobitnika prestižne nagrade Oskar.

– Veoma sam počastvovana pozivom da se pridružim Akademiji. Neverovatno je što ću se naći u tako cenjenom društvu, u klasi 2020, čiji je dosadašnji rad veoma inspirišuć. U njih svrstavam mnoge prijatelje, kolege i mentore, a to samo pokazuje velikodušnost i ljubav koje ova zajednica pruža – napisala je Turajlić na svom Fejsbuk profilu.

Akademija je pozvala 819 filmskih umetnika i radnika koji su se “istakli doprinosom bioskopskim filmovima i filmskoj umetnosti”, pa je srpska rediteljka, između ostalih, u društvu autora filma “Zemlja meda” i “Parazit” koji je ove godine nagrađen Oskarom za najbolje ostvarenje.

Mila Turajlić je autorka filma “Cinema Komunisto” i “Druga strana svega” koji je osvojio 26 nagrada. Kao producentkinja radila je na filmu “Braća Blum” Rajana Džonsona i “Apokalipto” Mela Gibsona.

Previous post

Život uzbudljiviji od svakog krimića... U našim knjižarama "Autobiografija" Agate Kristi

Next post

Sergio Lounge predstavio novi album - "The Loungest"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *