Home»Muzika»Homeland»Pobeći u svet ili ostati, pitanje je sad… Bend Čvrge predstavio novi singl “Stari žaket (spremam se da pobegnem u svet)“

Pobeći u svet ili ostati, pitanje je sad… Bend Čvrge predstavio novi singl “Stari žaket (spremam se da pobegnem u svet)“

7
Shares
Pinterest Google+
Čvrge/ Photo: Promo
Čvrge/ Photo: Promo (New Resolution)

Požarevačko-kragujevački alternativni bend Čvrge obradovao je fanove trećim singlom sa nedavno snimljenog maxi-singla “Bazuka zvuka“.

U pitanju je pesma “Stari žaket (spremam se da pobegnem u svet)“ kojom Čvrge kroz svoj ska punk prizvuk i tekst koji potpisuje Rade Stojković vrlo realno daju svoje viđenje problema masovnog odlaska ljudi sa ovih prostora u inostranstvo.

Opis koji se nalazi ispod pesme jasno kaže protiv čega se ovaj muzički sastav bori i kakve stavove njihove pesme nose.

Ritmičnost numere vešto ukombinovana sa poletnom melodijom ide u prilog nazivu njihovog maxi-singla.

Da podsetimo, momci iz Čvrga nedavno su predstavili i pesmu “Dar“ sa pomenutog izdanja koja obrađuje temu ukinute slobode tokom vanrednog stanja i podseća slušaoce da je potrebno vratiti se skromnosti i biti zadovoljan malim stvarima, a po strani staviti pohlepu i postupke koje bi unesrećili druge ljude.

Istina, tokom ograničenog kretanja i ukinute nam slobode svi su žudeli za najosnovnijim stvarima, druženju sa prijateljima, izletima, svirkama.

Za pesmu “Pivska“ koja zatvara ovaj maxi-singl, Čvrge su snimile i spot u beogradskoj pivari Dogma i ponudili drugačiji zvuk u odnosu na onaj koji sastav preferira.

Irish prizvuk je dobro “legao“ ovom bendu koji najavljuje nove pesme pod uticajem drugih žanrova.

Članovi benda najavljuju da će uskoro snimiti i spot za numeru “Agrophobia“, čime će biti zaokružena prezentacija pesama sa ovog izdanja.

Takođe, u planu im je i objavljivanje pesme koja je snimljena na španskom jeziku u saradnji sa njihovim fanom iz Argentine – Inaki Nunom, a koja se zove “Mis cinco minutos“ (prepev pesme “Mojih 5 minuta“).

Kažu da se novih pesama nakupilo, ali da će snimanje novog materijala zavisiti od situacija sa novim najavljenim talasom pandemije i merama koje su muzičkim radnicima u mnogome poremetile planove.

Ostaje da sačekamo nove materijale, jer ovaj sastav zaista ima šta da ponudi.

Previous post

Bivši bubnjar Parnog valjka osuđen na četiri i po godine zatvora

Next post

Muzička šaNSa... Otvoren konkurs za mlade novosadske bendove

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *