Home»Muzika»Rambo Amadeus i Darko Rundek u kampanji “Umetnici za spas reka Balkana”

Rambo Amadeus i Darko Rundek u kampanji “Umetnici za spas reka Balkana”

13
Shares
Pinterest Google+
Rambo Amadeus, Darko Rundek/Photo: printscreen
Rambo Amadeus, Darko Rundek/Photo: printscreen

Vesti o ekološkim katastrofama koje pogađaju naše reke sve su učestalije, a svoj glas u očuvanju balkanskih tekućih voda dala su dvojica velikih umetnika i aktivista Darko Rundek i Rambo Amadeus.

Rambo Amadeus i Darko Rundek, pridružili su se projektu Save the Blue Heart of Europe i kampanji Umetnici za spas reka Balkana.

Rambo Amadeus se uključio u akciju jer se ne želi da se stidi pred unucima kad ga jednog dana upitaju što je učinio u doba sistematskog uništavanja prirode, i zato jer je ekologija njegova ideologija, što znači da stalno treba ukazivati na bahati odnos prema prirodi zbog profita pojedinaca.

Artist For Balkan Rivers
Artist For Balkan Rivers

Darko Rundek je ukazao na problem malih hidroelektrana koje više uništavaju vredan i zasad još koliko-toliko netaknut eko sistem planinskih reka i potoka nego što proizvode struje, za koju Darko dodaje da bi bilo pametnije da smo je manje potrošli nego što smo uništili našu planetu.

Kampanju su pokrenuli Riverwatch, međunarodna organizacija posvećena zaštiti reka i vodotokova Balkana i borbi protiv eksploatacije voda, zajedno s banjalučkim Centrom za životnu sredinu s ciljem širenja svesti o alarmantnim planovima izgradnje više od tri hiljade malih hidroelektrana na balkanskim rekama.

Želja im je da ukažui na značaj reka u održivoj budućnosti generacija koje dolaze i upoznati javnost s problematikom energetskog iskorištavanja reka, tj. štetnim posledicama koje donosi izgradnja hidroelektrana.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Nusha i Lea Dobričić... Specijalni set DJ dama ovog petka u Barutani

Next post

Ringo Star najavljuje livestream "ludnicu" za 80. rođendan, sa Polom Makartnijem, Šerlil Krou i još nekima...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *