Home»Muzika»Leiner više ne ćuti… Bubnjar Azre odgovorio Štuliću: Džoni je desperados, izgrižen od vlastite goričine i mržnje…

Leiner više ne ćuti… Bubnjar Azre odgovorio Štuliću: Džoni je desperados, izgrižen od vlastite goričine i mržnje…

4
Shares
Pinterest Google+
Boris leiner, Džoni Štulić/Photo: facebook/printscreen
Boris leiner, Džoni Štulić/Photo: facebook/printscreen

Novi Nedeljnik objavljuje intervju sa Borisom Leinerom, autorom knjige “Sve bio je ritam”, koji je uradio naš poznati novinar i član žirija našeg Mobil Demo festa Branko Rosić.

U situaciji izazvanoj planetarnom pandemijom, muzičkih vesti skoro da i nema. Osim nekih onlajn koncerata, tih corona live-aidova u kojima su svetski rokeri u “papučama” iz svojih palata i dvorišta svirali u humanitarne svrhe. Ili agencijskih vesti o nekom superstaru koga je stigao virus.

Ipak, jedna knjiga izazvala je veću prašinu nego desetine albuma i koncerata. Radi se o autobiografiji “Sve bio je ritam” Borisa Leinera – bubnjara grupe Azra.

Knjiga je izazvala ogromnu pažnju tek što je došla na rafove. Razlog je to što ona nije oficijelna autobiografija u kojoj se spominje prva ploča, prvi set bubnjeva koji su tata i mama kupili svom sinu rokeru, važni datumi. Čak su i biografije prepune bibliografskih gnjavaža.

Ovo je sočna autobiografija gde su pobrojani počeci Azre, detalji s pravih turneja, magnetizam Džonija Štulića. Okej, toga ima i u ostalim sećanjima muzičara, ali u ovoj knjizi, Leiner vraća događaje iz bekstejdža, čak i scene seksa, pa i scene grupnog seksa u kojima su on i Štulić. Pa priznanje krađa u Holandiji, odlazak u kafić slavne Silvije Kristel (Emanuela), priznanje sujete kada u istoj toj Holandiji sazna da će ga dublirati ritam mašina, pa sve do prvog zajedničkog antiratnog rok koncerta srpskih i hrvatskih muzičara u Berlinu.

Džoni Štulić je prošle nedelje napao svog bivšeg člana negirajući epizode iz knjige, bivši član Azre Jurica Pađen demantovao je da je Leineru saopštio da više nije član benda.

O DA, ČEKALI SMO OVO… ŠTULIĆ REAGOVAO NA BIOGRAFIJU LEINERA: UPORNO MOJE NAŠIM ZOVE, A PO ISTOM OBRASCU ZAUZVRAT MI PRIPISUJE SVOJE ZVERSKE OSOBINE, LAŽOV PATOLOŠKI

– U vrijeme naše suradnje Johnny je bio istinoljubiv i galantan. Upravo to me je najviše prenerazilo u ovom napadu na mene. Ispada da je bio svetac i nikad nijednu curu nije pipnuo – rekao je između ostalog Boris Leineru intervjuu za novi Nedeljnik.

– Novinari trče da objave svaku njegovu psovku i uskličnik. da nije bilo nas, misliš da bi itko ovako intenzivno i stalno pričao o tom čudaku koji je napustio ove prostore prije trideset godina?

– Umjesto da kao malograđanski buntovnik iz nekog bezličnog holandskog gradića sipa žuč na svakog ko ga na bilo koji način spomene i žandariše nad svojim opusom, mogao je jednostavno stvarati. naposljetku, od svih nas će ostati samo dobra muzika – rekao je Leiner.

Kompletan tekst pročitajte u novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 2. jula.

Previous post

Najvažnija sporedna stvar na svetu je fudbal, a stvarno najvažnija - punk... Madresi snimili spot za "Ne igraš za tim"

Next post

Ćerka Majkla Džeksona glumi lezbo - Isusa... Javnost u Americi "poludela", ređaju se peticije za zabranu filma "Habit"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *