Home»Muzika»Koncerti na Zidiću… Minstrel 4. jula na Platou Milana Mladenovića

Koncerti na Zidiću… Minstrel 4. jula na Platou Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+
Minstrel/ Photo: Promo
Minstrel/ Photo: Promo

Koncerti na Zidiću, koje već osmu sezonu organizuje Dom omladine Beograda, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima.

Ove subote, 4. jula od 20:00 časova na Platou Milana Mladenovića nastupiće bend Minstrel.

Photo: Promo
Photo: Promo

Srednjoškolski bend Minstrel te davne 1985. godine u Novom Sadu realizovao je prve snimke za potrebe Novosadskog radija oprobavajući se u džez-rok žanru.

Tri numere rađene pod uticajem grupe The Cult zaživele su na talasima ovog radija, a ubrzo je stigao i poziv za koncert sa riječkom grupom Fit u novosadskom Studiju M.

Ovaj koncert ostao je zabeležen i kasnije postao prvi album grupe – “Studio M – Live” (1991).

Tadašnju postavu benda činili su: Atila Đember (vokal), Marko Trbović (gitara), Dragan Knežević (bas) i Vladimir Ivančev Vova (bubnjevi).

Iz ovog perioda Minstrela značajan je TV nastup na Trećem Kanalu, kao i koncerti u Dadovu i Zrenjaninskom Domu omladine.

Godine 1996. bend je objavio album “Neosetljivost”, ali sa novom postavom: Goran Polovina (vokal), Marko Trbović (gitara), Dušan Ševarlić (bas i produkcija), Vojin Knežević (bubnjevi), Slobodan Misailović (klavijature).

Minstrel se vraća na top liste sa umerenim uspehom. Iz tog perioda zapažen je nastup na Zmajevim dečjim igrama i Koncertu godine u Novom Sadu.

Zatim dolazi album “Lauda“ (2000) , gde se Marko Trbović, autor muzike i teksta prvi put pojavljuje i u ulozi pevača, a postava se ponovo menja – Darko Matić (bas), Slobodan Misailović (klavijature i produkcija) i Zoran Petrović Petrija (bubnjevi).

Četvrti album “Iskra“ (2007) poslednje je izdanje koje je snimljeno u Radio Novom Sadu. Za bubnjevima je bio Jovan Petrović poznati kruševački bubnjar i multimedijalni umetnik, a na basu Dušan Ševarlić, ponovo i kao producent.

Zatim je usledila kreativna pauza koju obeležavaju remasterovana izdanja na CD-u prva dva albuma (koji su postojali samo na kaseti) i album “Re-Recorded” (2017) kompilacija, kako ime govori, ponovo snimljenih pesama sa novom postavom: Marko Trbović (gitara i vokal), Klea Trbović (bas) i Dejan Kijanović (bubnjevi).

Posle ovih izdanja završila se dugogodišnja saradnja benda sa izdavačkom kućom Take It or Leave it.

U ovom trenutku je aktuelan peti po redu album “Zalazak“, sa jedanaest novih pesama realizovanih u sopstvenom studiju i objavljenih za Studio Odbij iz Novog Sada.

Postava se nije menjala. Produkciju potpisuje Graeme Rawson, Silver Street Studios, Reading, UK. Ovaj album je prvo izdanje grupe koji je objavljeno na vinilu.

Trenutna postava koju čine Marko Trbović (gitara i vokal), Klea Trbović (bas) i Siniša Lučić (bubnjevi) planira promociju novog albuma i predstavljanje novih pesama široj javnosti.

U pripremi je takođe i spot kao i dve potpuno nove numere koje se nalaze na hard disku grupe Minstrel.

Previous post

Kada ljudi dele istu strast, tada nastaju sjajne stvari... Mladen Pecović i Alen Brentini predstavili "Pull My Strings"

Next post

Grupa Mikrokozma predstavila novi CD "Ulicom slobode"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *