Home»Muzika»Grupa Mikrokozma predstavila novi CD “Ulicom slobode”

Grupa Mikrokozma predstavila novi CD “Ulicom slobode”

4
Shares
Pinterest Google+
Mikrokozma, Jabirač/printscreen
Mikrokozma, Jabirač/printscreen

Grupa Mikrokozma iz Podgorice predstavila je svoj drugi album pod nazivom “Ulicom slobode”. Novi CD objavio je Dallas Records.

Trio koji čine Nikola Tomić (bas, vokal), Enes Zejnilović (gitara) i Stanislav Nikičević  osnovan je 2011. godine, a diskografski je debitovao četiri godine kasnije izdanjem “Mikrokozma”.

Prvi nastup imali su na White Field Jazz festivalu u Bijelom Polju, a posle toga su često nastupali u Crnoj Gori na festivalima, u klubovima, ali i na pesničkim večerima.

Mikrokozma, Ulicom slobode, cover
Mikrokozma, Ulicom slobode, cover

Album “Ulicom slobode” najavljen je video singlom “Jabirač” o kome Nikola Tomić kaže:
– Od svih fraza koje se koriste u javnom govoru za vreme predizbornih kampanja, posebitu fascinaciju podstiču reči: biračko telo. Zvuči kao odsečak iz nekog uputstva za upotrebu, kao na primer: držati uspravno, boca pod pritiskom. Ili propratne dokumentacije o robi, recimo: tehnička roba, rasuti teret. To je osnova za priču o Jabiraču, čoveku koji, iako ima pravo da bude biran, koristi neprekidno mogućnost da bira sebi vlast. Sve to nekako zaliči na pozorišnu predstavu. Šta je teže biti, narod ili vlast? Je li teže snevati prepunog ili gladnjikavog stomaka. Na tu scenu dali smo sebi slobodu da muzikom unesemo dursku melodiju kroz šaljive reči uz karnevalski ritam. Sve to izvedeno na sceni rukom crtanog grada našeg trik majstora. Tom igrom želeli smo da izvučemo jedan širok osmeh.

Previous post

Koncerti na Zidiću... Minstrel 4. jula na Platou Milana Mladenovića

Next post

Komedija "Lepo doba" od 4. jula na repertoaru online bioskopa MOJ OFF

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *