Bioskopi u Srbiji ostaju zatvoreni i u julu… otvaranje polovinom avgusta, možda…

0
71
Bioskop, ilustracija/Photo:  Pixabay
Bioskop, ilustracija/Photo: Pixabay

Bioskopi ostaju zatvoreni zbog pogoršavanja situacije sa koronavirusom, a direktor Kombank dvorane i distributerske kuće Megakom film Igor Stanković kaže da je trenutno nemoguće predvideti kada ćemo ponovo gledati filmove u salama.

– Tokom jula sigurno neće biti otvaranja bioskopa. Kada ćemo otvoriti bioskope, u ovom trenutku ne znam. U Kaliforniji ne samo što je pomereno otvaranje bioskopskih sala, nego su u devet oblasti zatvorili barove. Vraćaju se mere koje kod nas još uvek nisu vraćene, a verovatno hoće – rekao je Stanković za Nova.rs.

U svetu, pa i u Srbiji, prikazivači filmova očekivali su da visokobudžetni filmovi “Tenet” Kristofera Nolana i “Mulan” Niki Karo sredinom jula, kako je bilo najvljivano, ožive bioskope i posle tri meseca vanrednog stanja vrate publiku u bioskope, međutim, njihova distribucija je odložena za 12. i 24. avgust.

– Startovi filmova pomereni su za avgust. Najraniji datumi su polovinom avgusta i pre toga ne vidim razlog za otvaranje bioskopa – rekao je Stanković.

Biće pomerena i akcija “Povratak u bioskop”, koja je trebalo da od 1. do 15. jula u bioskopskim dvoranama omogući publici da u gradovima širom Srbije pogleda omiljene filmove pre dolaska novih naslova.

– Preostaje nam da tokom jula iz automobila nastavimo da gledamo filmove na Adi, u drajv-in bioskopu. Drugačije je za sada nemoguće. Nema još uvek ničega što bi nam ukazalo da ima svetla na kraju tunela. Ne vidimo još kraj tog tunela – zaključio je Stanković.

HL/Izvor: nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime