Home»Muzika»The Boss je ljut: Amerika ne može da podnese još 4 godine vladavine Trampa

The Boss je ljut: Amerika ne može da podnese još 4 godine vladavine Trampa

5
Shares
Pinterest Google+
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen

Brus Springstin se u prošlosti i pre Covida 19, jasno distancirao od reči i dela aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa. ali, u najnovijem intervjuu za “The Atlantic”, ovaj ponosni Amerikanac, popularni “The Boss”, autor antologijskog albuma “Born In the USA”, pokazao je izrazitu zabrinutost ukoliko u novembru Tramp bude ponovno izabran za predsednika.

Na pitanje da li oseća optimizam ili ne u pogledu uličnih protesta u poslednje tri sedmice posle ubijstva Džordža Flojda, Springstin je skrušeno rekao:

– Mislim da niko ne zna u kojem se smeru krećemo. Sve deluje kao jednačina s više nepoznatih. Ne znamo kuda će nas odvesti Covid virus. Ne znamo ni kuda će nas odvesti ‘Black Lives Matter’. Pitanje je i da li dobijamo li konkretan odgovor na pitanje o postupcima policije i, na kraju, ne znamo što će biti s ekonomskom nejednakosti koja je najveća mrlja naše društvene stvarnosti.

Dolad Tramp, Brus Springstin/Photo: facebook
Dolad Tramp, Brus Springstin/Photo: facebook

Springstin, američka 70-godišnja ikona rocka, još više brine o tome šta će se dogoditi na sledećim izborima u kojima će se Tramp suočiti s bivšim potpredsednikom Džoom Bajdenom.

– Verujem da naš trenutni predsednik ozbiljno preti demokratiji – konkretan je Springstin. – Jednostavno otežava bilo kakve konstruktivne reforme. Ne znam može li naša demokratija da podnese teret još četiri godine njegovog mandata. Sve su to egzistencijalne pretnje našoj demokratiji i američkom načinu života.

Springstin, koji je započeo najnoviju epizodu svoje emisije SiriusXM pod naslovom “Od mog do tvoga doma”, s porukom Trampu da “stavi j**enu masku”, izjavio je za navedeni časopis da bi u ovoj situaciji bilo lako pasti u depresiju i pesimizam, ali da se ne da.

– Nadam se da će se uskoro pronaći vakcinu protiv Covida-19 i da ću videti divovski grafit ‘Black Lives Matter’ naslikan upravo u ulici koja vodi prema Beloj kući. Ono što ga čini najviše optimističnim, kako kaže, jeste prisutnost mladih u uličnim protestima širom sveta koji će dići problem na viši nivo.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

“Lockdown Spaces”... Novi solo album frontmena bendova Riverside i Lunatic Soul

Next post

7 i gledam... Predstavljamo vam filmski program 7. Bašta Festa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *