Home»Muzika»“Lockdown Spaces”… Novi solo album frontmena bendova Riverside i Lunatic Soul

“Lockdown Spaces”… Novi solo album frontmena bendova Riverside i Lunatic Soul

4
Shares
Pinterest Google+
Riverside/ Photo: AleX
Riverside (Duda Mariusz)/ Photo: AleX

Duda Mariusz, glavni kompozitor, tekstopisac, vokal i gitarista bendova Riverside i Lunatic Soul, upravo je objavio svoj novi solo album pod nazivom “Lockdown Spaces”. Kao što se iz naslova može zaključiti, muzika je inspirisana životom u karantinu.

“Lockdown Spaces” je mračan, minimalistički, klaustrofobični album, za koji je Duda dobio inspiraciju tokom snimanja sesija za novi album grupe Lunatic Soul.

Marijuš Duda/ Photo: Promo
Marijuš Duda/ Photo: Promo

Mariusz je odlučio da bi, kako bi pojačao “efekat zaključavanja”, ovde svirao samo elektronske instrumente, sa dodatkom matrice i glasa.

Proces snimanja su, kao i uvek, nadgledali Magda i Robert Srzednicci u varšavskom studiju Serakos tokom dve nedelje u junu 2020. Omot albuma dizajnirao je Hajo Muller.

– Početkom ove godine bio sam ubeđen da ću objavljivati samo “svetle pesme“ – kaže Duda i dodaje – A sada sam, pored “mračnih” pesama, objavio i “mračni album”.

Previous post

Bile su mu višak, a sad mogu da se unovče.... Reizdanje Prinsovog albuma "Sign O' the Times" sa čak 63 ranije neobjavljene pesme - ima, kažu, i dobrih

Next post

The Boss je ljut: Amerika ne može da podnese još 4 godine vladavine Trampa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *