Home»Film»7 i gledam… Predstavljamo vam filmski program 7. Bašta Festa

7 i gledam… Predstavljamo vam filmski program 7. Bašta Festa

4
Shares
Pinterest Google+

Sedmi Bašta Fest ove godineće se održati od 23. do 26. jula u Bajinoj Bašti.

Festival je fokusiran na filmove s autentičnim glumačkim ostvarenjima, a karakterističan je po tome što se sve programske celine odvijaju na otvorenom i besplatne su.

Pokrenut i vođen od strane tima mladih filmskih autora, Bašta Fest je dobar primer razvoja inicijative i kreativnog entuzijazma.

S idejom da decentralizuje kulturu, festival usmerava bogat filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kome je Bajina Bašta smeštena.

Najveći uspeh festivala je činjenica da je u toku proteklih šest godina postao tačka sretanja studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta, glumaca iz zemlje i regiona, među kojima su bili i Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Slaven Došlo, Marko Janketić, Milan Marić, Isidora Simijonović i mnogi drugi.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kako su saopštili organizatori, s obzirom na novonastale okolnosti, ovogodišnji festival će biti revijalnog karaktera i imaće fokus na domaće i regionalne autore.

Svi filmovi prijavljeni za ovogodišnji Bašta Fest biće pomereni za selekciju za narednu godinu.

Ovogodišnji filmski program predstavlja sedam debitantskih filmova reditelja koji su do sada bili deo Bašta Festa, a koji su imali svoje premijere u protekle dve godine.

Uz debitantske filmove Marka Đorđevića, Ene Sendijarević, Maše Nešković, Nermina Hamzagića, Stefana Maleševića i Milene Grujić pogledaćemo i njihove kratke filmove koji su bili deo takmičarskog programa festivala do sada, kao i debitantski film Ognjena Glavonića koji je bio selektor festivala 2014-2016.

Festival se ove godine dešava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog Centra Srbije, opštine Bajina Bašta i drugih.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

The Boss je ljut: Amerika ne može da podnese još 4 godine vladavine Trampa

Next post

"Dobra vila"... Balkan Revival predstavio novi video singl

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.