Home»Fun»Pa da li su stvarno svi poludeli? Verovali ili ne… Metallica ponovo izdaje “Master of Puppets” s uklonjenim “problematičnim jezikom”

Pa da li su stvarno svi poludeli? Verovali ili ne… Metallica ponovo izdaje “Master of Puppets” s uklonjenim “problematičnim jezikom”

Molimo vas, obavezno pročitajte tekst do kraja

5
Shares
Pinterest Google+
Metallica/Photo: facebook@Metallica
Metallica/Photo: [email protected]

Usred rastućih poziva na rasnu pravdu posle smrti Džordža Flojda, termini poput  “gospodara” više nisu poželjni zbog “povezanosti s ropstvom i feudalizmom”. Između ostalog, industrijski lideri poput GitHuba i Houston Association of Realtors prekidaju upotrebu ovih izraza.

U želji da ne propuste ovaj voz, legendarni heavy metal bend Metallica najavio je da će ponovo izdati svoj treći album “Master of Puppets” s “uklonjenim problematičnim jezikom”.

– Brinemo o svim obožavaocima Metallice, bez obzira na rasu, veru, boju, pol, nacionalnost, religiju ili veličinu cipela – rekao je gitarista i pevač Džejms Hetfild. – Kao dokaz da smo primetili problem i da ga rešavamo, Metallica će promeniti “nezgodno” ime našeg albuma, od nekadašnjeg “Master of Puppets”, u “Manager of Equals”, tako da ljudi znaju naš stav o ovom teškom pitanju.

Manager of Equals, cover
Manager of Equals, cover

Novinar Death Metal News Network bio je svedok kako radnici uklanjaju kopije čuvenog albuma Metallice iz lokalnog Walmarta, pretpostavljajući da će ih kasnije zamenili reizdanjem. Prema izvorima bliskim bendu, članovi Metallice su u petak ujutro ušli u Dreamvoid Studios s namerom da ponovo snime vokale koji sadrže naslov albuma, novi odgovarajući naslov pesme i uklone drugu upotrebu jezika koji je pao “u nemilost”.

Isti izvor došao je do stihova, za koje DMN tvrdi da su napisani Hetfildovim uobičajenim rukopisom, koji pokazuju neke od promena koje će biti izvršene:

Master of Puppets I’m pulling your strings
Twisting your mind and smashing your dreams
Blinded by me, you can’t see a thing
Just call my name, ’cause I’ll hear you scream

Novi tekst biće:

Manager of Equals I’m cutting your hours
Shattering your 401(k) and burning your dreams
Caught in a meeting, you can’t do a thing
Just file your TPS reports so I hear you scream

kako kaže dugogodišnji PR benda Najdžel Dankan, novi tekstovi odražavaju “promenu društvene teksture ere u kojoj svi pripadamo sistemu, a sistem uvek pobeđuje”. Nastavio je:

– U 1980-ima biste mogli da odustanete i krenete svojim putem. Sada nam je svima potreban  zdravstveni i penzini fond, tako da se pobune događaju jedino oko aparata za hlađenje vode, a bend je želeo da tekstovi odražavaju tu novu postmodernu distopiju…

Master of Puppets. cover
Master of Puppets. cover

Bend planira da ponovo pregleda i druge stihove i potraži slučajeve rasizma, seksizma, privilegija i diskriminacije. Izvori upoznati s predstojećom turnejom Metallice rekli su da če bend izbaciti svoje poznate doskočice o zabavi, trljanju i zdravlju iz komunikacije s publikom, i usredsrediti se na teme socijalne pravde i boje za kosu.

Ovaj satirični tekst je na svojoj stranici objavio portal deathmetal.org, a na internet forumima vodi se žustra rasprava da li je reč o ozbiljnoj kritici sadašnjeg stanja u društvu ili o lošem humoru. A neki su čak i poverovali…

HL/Izvor: deathmetal.org

Previous post

Kad je i "kamenju" prekipelo... Rolling Stones: Tužićemo Trampa ako nastavi da koristi našu muziku na svojim skupovima

Next post

Jedan jaaako dugačak "Down"... Mooncage ima novi singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *