Home»Muzika»Kad je i “kamenju” prekipelo… Rolling Stones: Tužićemo Trampa ako nastavi da koristi našu muziku na svojim skupovima

Kad je i “kamenju” prekipelo… Rolling Stones: Tužićemo Trampa ako nastavi da koristi našu muziku na svojim skupovima

4
Shares
Pinterest Google+
The Rolling Stones/Photo: Brian Rasic/Universal
The Rolling Stones/Photo: Brian Rasic/Universal

Članovi legendarnog benda The Rolling Stones zapretili su tužbom predsedniku SAD Donaldu Trampu jer koristi njihovu muziku na predizbornim skupovima, piše The Rolling Stone.

Poslednji put je koristio njihov hit “You Can’t Always Get What You Want” na skupu održanom protekle nedelje u Tulsi.

STIVI VONDER POSLAO PORUKU TRAMPU: LOŠ JE DAN KADA JA VIDIM BOLJE OD TEBE I TVOJE VIZIJE…

Britanski rokeri žale se da Tramp neprestalno koristi njihovu muziku na svojim skupovima još od predsedničke kampanje 2016, no njihova upozorenja ga dosad nisu sprečila da prekine s time.

Štaviše, na inauguraciji održanoj 2017. članovi njegova izbornog štaba puštali su njihov hit “Heart of Stone”.

S obzirom na to da ni nakon četiri godine nisu postigli to što žele, odlučili su da pojačaju pritisak, prenosi portal Deadline.

Članovi benda, uključujući frontmena Mika Džegera i gitaristu Kita Ričardsa, sarađuju s organizacijom za izvođačka prava BMI, koja zastupa više od milion muzičkih i ostalih izvođača. Sada razmatraju mogućnost podizanja tužbe protiv Trampa zbog kršenja sporazuma o izvođačkim pravima.

– Ovo bi mogao da bude poslednji put da Tramp u kampanji koristi bilo koju pesmu koju je napisao dvojac Džeger/Ričards. Ako se Donald Tramp ne bude pridržavao pravila, suočiće se sa tužbom – rekli su članovi benda u izjavi za The Rolling Stone.

TRAMP PONOVO KRŠI AUTORSKA PRAVA… NA MITINGU KORISTIO ČUVENU PESMU TOME PETIJA, PORODICA ODMAH REAGOVALA

Brojni muzičari, od porodice pokojnog Toma Petija preko repera T.I. do Nila Janga, napali su aktuelnog američkog predsednika zbog neovlašćenog korišćenja njihove muzike.

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Samanta Foks bila je "bomba" osamdestih, a sada je otkrila... Dejvid je ušao za mnom u toalet i pokušao da me siluje. Imala sam samo 19...

Next post

Pa da li su stvarno svi poludeli? Verovali ili ne... Metallica ponovo izdaje "Master of Puppets" s uklonjenim "problematičnim jezikom"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *