Home»Film»Nema igranja s legendom… Netflix na sudu zbog novog filma o Šerloku Holmsu

Nema igranja s legendom… Netflix na sudu zbog novog filma o Šerloku Holmsu

6
Shares
Pinterest Google+
Šerlok Holms/ilustracija
Šerlok Holms/ilustracija

Zadužbina Ser Artura Konana Dojla, autora knjiga o Šerloku Holmsu, nije zadovoljna u kom smeru se kreće novi Netfliksov film o poznatom britanskom detektivu i tužili su popularnu striming platformu.

Jedan od problema je i Netfliksov film “Enole Holms” u kom glumi Mili Bobi Braun, koja se proslavila ulogom u seriji “The Stranger Things”.

U filmu, koji treba da bude objavljen u septembru, Mili glumi izuzetno nadarenu mlađu sestru poznatog detektiva. U ovom filmu Šerloka Holmsa glumi Henri Kevil a Helena Bonam Karter tumačiće njegovu majku.

STIŽE NOVI ŠERLOK – NESPOSOBNI NARKOMAN KOJI PREUZIMA TUĐE ZASLUGE

Netfliksov film zasnovan je na seriji knjiga o Enoli Holms, koju je napisala američka autorka Nensi Springer, i taj lik nije deo originalnog Šerlokovog univerzuma. Zadužbina tuži platformu za striming i zbog kršenja autorskih prava i registrovanih zaštitnih znakova u vezi sa prikazivanjem detektiva u filmu kao nekoga ko pokazuje emocije.

“Prošlo je mnogo vremena da se Šerlok u knjigama razvije u toplu osobu sposobnu za emocije, a te kasnije objavljene knjige nisu u domenu javnog vlasništva još uvek za razliku od ranijih dela Ser Dojla”, navode iz zadužbine.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

I džezeri i bluzeri i slikari i vajari... na 7. Art Avlija Multimedijalnom SMS Festu 11. jula u Bavaništu

Next post

Depeche Mode objavljuju soundtrack, dokumentarac i koncertni film "Live SPiRiTS in the Forest"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *