Home»Kult»Takvi se više ne prave, čak ni u Nešvilu… Vili Nelson u julu objavljuje svoj 70. album, nije snimio duet još samo sa papom

Takvi se više ne prave, čak ni u Nešvilu… Vili Nelson u julu objavljuje svoj 70. album, nije snimio duet još samo sa papom

5
Shares
Pinterest Google+
Vili Nelson/Photo: facebook@WillieNelson
Vili Nelson/Photo: [email protected]

Legenda kantri muzike Vili Nelson  najavio je svoj novi, 70 po redu studijski album “First Rose of Spring”, koji će biti objavljen 3. jula za Legacy Recrdings.

Reč je o pjevaču koji je otpjevao neke od najvećih pesama u istoriji “kaubojske muzike” i koji, kao što to neko reče, “nije snimio duet samo sa papom”.

Vili je ujedno i muzičar koji je sa svojim ispisnicima iz 60-ih i 70-ih poznatima kao “Outlaws”  zauvek promijenio nešvilski zvuk otvarajući mu nove puteve iz žabokrečine u koju su ga doveli konzervativni moćnici kantri prestonice…

VILI NELSON U PRODAJU PUŠTA SVOJ BREND KAFE SA KANABISOM

Paradoksalno je to da je on uspeo, na neki čudan način, da  istovremeno bude i revolucionar koji ne ustručava da se oprobau bilo kojoj “zabranjenoj oblasti” za ovu vrste muzike i da, sa druge strane, ostane tradicionalista koji nikad nije izneverio postulate sopstvene tradicije.

Muzička veličina kojeg kao uzora navode autori svih vrsta muzike od psihodelije “dece cveća” preko country rock pionira, lučonoše “novog countryja”, punk buntovnika, najkomercijalnijeg country popa, indie rokera do alt-country trubadura današnjice…

S druge strane tih faktografskih činjenica stoji ona epska dimenzija, unutar koje njegov odmetnički status “crvenokosog stranca” utkan u istoriju moderne američke kulture, predstavlja toliku veličinu, da u njen značaj više niko sa zdravim razumom i ne pomišlja da posumnja.

Dovoljno je videti njegovu pojavu i pogledati raznolikost publike koja se okuplja na njegovim koncertima pa da vam njegov status bude kristalno jasan. Legenda i gotovo.

Sam album sadrži 11 pesama i do sad su objavljena četiri singla sa njega i to redom “First Rose of Spring”, “Our Song”, “I’m the Only Hell My Mama Ever Raised” te “We Are the Cowboys”, koja je objavljena 19. juna.

Album je producirao Badi Kenon, koji je ujedno i koautor na dve nove pesme “Blue Star” i “Love Just Laughed”.

Takođe, na albumu se nalaze pesme  Krisa Stejpltona, Tobija Kita, Pita Grejvsa  i Bili Džo Šejvera, a zanimljivo je da se na albumu nalazi i obrada numere Roja Klarka  “Yesterday When I Was Young”, orginalno napisane od strane francuskog šansonjera Šarla Aznavura.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Neizvesno održavanje Sajma knjiga... Izdavači su spremni, ali pod ovim uslovima

Next post

Majk Šinoda o neobjavljenoj pesmi Linkin Parka "Friendly Fire"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *