Sirovo, neispeglano i surovo iskreno… Posle 20 godina pauze grupa Ab Re objavila album

0
91
Ab Re/Photo: Mina Pavlović
Ab Re/Photo: Mina Pavlović

Underground grupa Ab Re objavila je pre nekoliko dana svoj dugo očekivani album.

Posle dvadesetogodišnjeg angažovanja u raznovrsnim oblicima muziciranja (cirkus, teatar, film, koncert…) i stvaranja koje je uglavnom ostalo nezabeleženo, novi album, “More napeto”, od 19. juna postao je dostupan na svim striming servisima i digitalnim platformama.

Album je snimljen u pančevačkom studiju Krokodil, koji ujedno i izdaje album u saradnji sa izdavačkom kućom Kontra. Uz intervencije producenta Petra Stevanovića (Ljubičice) i nekoliko gostujućih muzičara, naknadno je dosnimljeno tek nekoliko efektnih duvačkih deonica. Ovo izdanje je sjajan primer savremenog studijskog LIVE albuma – sirov i nespeglan, ali surovo iskren.

Izdanje albuma prati video spot za pesmu “Grdobina (Iluzija)” čiju režiju potpisuje Dragan Đorđević, a crtež i animaciju Tijana Knežević.

“More napeto”  nastao je pod okolnostima opisanim u naslovu. Napetim i svakodnevnim. Okolnostima u kojima bend živi, radi, svira… Ako vam se ova situacija čini poznatom to je samo zbog toga što ste sa bendom u komšiluku, tu negde u ovom gradu. U ovoj zemlji. U ovom ćošku kontinenta, ili na ovoj planeti.

Preslušajte, možda utvrdite da ste i vi član ovog benda. Bend svakako podrazumeva da je tako.

Ranije je izlazak albuma najavljen spotom i singlom “Veš mašina”;

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime