Home»Muzika»“Moments Of Laughing”… Novi video singl riječkog benda The Siids

“Moments Of Laughing”… Novi video singl riječkog benda The Siids

3
Shares
Pinterest Google+
The Siids/ Photo: Kristijan Vučković
The Siids/ Photo: Kristijan Vučković

Pošto je globalna pandemija zatvorila vrata klubova i onemogućila njihov prvi veći solo koncert u Zagrebu, riječki duo The Siids u leto 2020. ulazi samouvereno i okrenut isključivo sjajnoj muzici.

Kao potvrda toga je i objavljivanje novog video singla pod nazivom “Moments Of Laughing”.

“Moments Of Laughing” je šesti zvanični singl benda s njihovog debitantskog albuma “Brutalist”.

Režiju spota još jednom je poverena Kristijanu Vučkoviću, renomiranom vizualnom umetniku zaslužnom za audio-vizuelnu trilogiju (“Meaningless / Weightless”, “Lovers” i “Giving Myself To You”) kojom su osvojili pažnju prilikom stupanja na scenu krajem 2017. godine.

– Želja je bila za stvaranjem videa lišenog akcijskih ili sviračkih momenata tako da se kompletan fokus može staviti  na  emocije koje  proizlaze iz dubokih i teških stanja u ljubavi, vezama i životu općenito. Video je to bez ironije potpuno okrenut egzistencijalizmu. Tražili smo prostor koji će biti odvojen od vremenskog aspekta, mjesto koje zapravo projicira ono što mi osjećamo  duboko u sebi. Metaforički, on je prazno platno na kojemu je Kristijan naslikao naša psihička i emotivna stanja – otkrivaju Stanislav Grdaković i Darko Terlević, autorski tandem koji se krije iza imena The Siids.

The Siids/ Photo: Kristijan Vučković
The Siids/ Photo: Kristijan Vučković

Riječki electro-rock duo pozicionirao se tokom poslednjih godina kao muzički projekat vredan pažnje. Prepoznat po svom specifičnom zvuku, odličnoj produkciji i zanimljivoj estetici video singlova,  album “Brutalist” (Dallas Records) kritičari su unisono proglasili jednim od najboljih hrvatskih izdanja prošle godine uspoređujući ga s najboljim ostvarenjima svetske electro rock scene.

Tome, pored brojnih priznanja iz prethodnih godina, svedoči i nedavno osvojena nezavisna novinarska nagrada Rock&Off u kategoriji elektro&off izvođača godine, kao i nominacije za nagradu Ambasador u kategoriji najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019. godine.

Previous post

Test na koronu obavezan za posetioce Exita, Beer Festa, Nišvila...?

Next post

Najveći je život kad nisi svesan da živiš, nego misliš da sanjaš... Pre 34 godine nas je napustio Mika Antić

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *