Home»Muzika»“Moments Of Laughing”… Novi video singl riječkog benda The Siids

“Moments Of Laughing”… Novi video singl riječkog benda The Siids

0
Shares
Pinterest Google+
The Siids/ Photo: Kristijan Vučković
The Siids/ Photo: Kristijan Vučković

Pošto je globalna pandemija zatvorila vrata klubova i onemogućila njihov prvi veći solo koncert u Zagrebu, riječki duo The Siids u leto 2020. ulazi samouvereno i okrenut isključivo sjajnoj muzici.

Kao potvrda toga je i objavljivanje novog video singla pod nazivom “Moments Of Laughing”.

“Moments Of Laughing” je šesti zvanični singl benda s njihovog debitantskog albuma “Brutalist”.

Režiju spota još jednom je poverena Kristijanu Vučkoviću, renomiranom vizualnom umetniku zaslužnom za audio-vizuelnu trilogiju (“Meaningless / Weightless”, “Lovers” i “Giving Myself To You”) kojom su osvojili pažnju prilikom stupanja na scenu krajem 2017. godine.

– Želja je bila za stvaranjem videa lišenog akcijskih ili sviračkih momenata tako da se kompletan fokus može staviti  na  emocije koje  proizlaze iz dubokih i teških stanja u ljubavi, vezama i životu općenito. Video je to bez ironije potpuno okrenut egzistencijalizmu. Tražili smo prostor koji će biti odvojen od vremenskog aspekta, mjesto koje zapravo projicira ono što mi osjećamo  duboko u sebi. Metaforički, on je prazno platno na kojemu je Kristijan naslikao naša psihička i emotivna stanja – otkrivaju Stanislav Grdaković i Darko Terlević, autorski tandem koji se krije iza imena The Siids.

The Siids/ Photo: Kristijan Vučković
The Siids/ Photo: Kristijan Vučković

Riječki electro-rock duo pozicionirao se tokom poslednjih godina kao muzički projekat vredan pažnje. Prepoznat po svom specifičnom zvuku, odličnoj produkciji i zanimljivoj estetici video singlova,  album “Brutalist” (Dallas Records) kritičari su unisono proglasili jednim od najboljih hrvatskih izdanja prošle godine uspoređujući ga s najboljim ostvarenjima svetske electro rock scene.

Tome, pored brojnih priznanja iz prethodnih godina, svedoči i nedavno osvojena nezavisna novinarska nagrada Rock&Off u kategoriji elektro&off izvođača godine, kao i nominacije za nagradu Ambasador u kategoriji najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019. godine.

Previous post

Test na koronu obavezan za posetioce Exita, Beer Festa, Nišvila...?

Next post

This is the most recent story.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *