Home»Muzika»Homeland»Stižu nove rokerke… Otvoren konkurs za četvrtu generaciju polaznica Rok kampa za devojčice

Stižu nove rokerke… Otvoren konkurs za četvrtu generaciju polaznica Rok kampa za devojčice

4
Shares
Pinterest Google+
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

Usled novonastale situacije, ovogodišnji Rok kamp za devojčice biće održan u izmenjenom formatu. Četvrti Rok kamp za devojčice biće održan od 17. do 27. avgusta 2020. godine u tri mesta u Srbiji iz kojih bude najviše prijavljenih devojčica.

Konkurs za ovogodišnje učesnice otvoren je od 22. juna do 12. jula, a rezultati će biti objavljeni 20. jula.

Kako je bezbednost devojčica na prvom mestu, format ovogodišnjeg kampa je promenjen i podrazumevaće niz dnevnih radionica u gradovima sa najviše prijavljenih učesnica.

Na ovaj način, izbegavanjem zajedničkog noćenja i radom u manjim grupama biće obezbeđeno fizičko distanciranje učesnica i mentorki i mali broj osoba u zatvorenim prostorijama.

U prva dva mesta kamp će se održati od 17. do 21. avgusta, dok će treći grad organizatorski i mentorski tim posetiti u periodu od 23. do 27. avgusta.

Novina koja će biti uvedena ove godine jeste da na konkurs za učešće mogu da se prijave i polaznice sa svih prethodnih kampova, iako će tokom odabira učesnica devojčice koje do sada nisu učestvovale u kampu imati prednost.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku.

Tokom pet dana kampa, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura.

Biće formirani bendovi sa po četiri članice, a poslednjeg dana kampa će umesto zajedničkog nastupa biti snimljena po jedna pesma svakog benda, tako da će aktivnosti devojčica na kampu rezultirati finalnim video snimkom koji će biti predstavljen javnosti.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

Na kampu će gostovati i druge muzičarke i muzičari od kojih će učesnice moći da saznaju kako su izgledali njihovi muzički počeci, ali i da dobiju korisne savete o daljem napredovanju i radu.

Mentorke i gostujući edukatori će sa devojčicama razgovarati o predrasudama i stereotipima, raditi na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale.

 Za učešće na kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta (ako devojčica ima svoj instrument slobodno može da ga ponese i na njemu svira tokom kampa). Potrebno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam.

Posebno su dobrodošle devojčice koje žele da se bave rok muzikom, ali nisu imale priliku da to svoje interesovanje razvijaju.

Organizatori pozivaju devojčice iz manjih mesta u Srbiji, udaljeih od većih gradova, da se prijave jer možda baš njihovo mesto bude odabrano kao lokacija jednog od tri kampa.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

U toku je i kampanja za doniranje instrumenata i muzičke opreme Rok kampu za devojčice. Svi zainteresovani koji žele da doniraju opremu kampu mogu popuniti ovaj formular.

Sve informacije o prijavljivanju na ovogodišnji kamp zainteresovani mogu pronaći na rokkampzadevojcice.com ili na Facebook stranici Rok kampa za devojčice

Iza Rok kampa za devojčice stoji tim mladih i posvećenih žena Organizacije za promociju aktivizma OPA u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, koji se realizuje od 2010. godine u saradnji sa velikim brojem organizacija, kolektiva, umetnica i umetnika.

Previous post

Zašto toliko volimo horore... Postoji najmanje 5 stvarno dobrih razloga

Next post

Tramp ponovo krši autorska prava... Na mitingu koristio čuvenu pesmu Tome Petija, porodica odmah reagovala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *