Home»Muzika»Homeland»Još sedam dana do kraja konkursa za Nagradu Milan Mladenović

Još sedam dana do kraja konkursa za Nagradu Milan Mladenović

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića otvoren je do 30. juna a trenutno se prijavilo više od 100 autora i bendova.

Ove godine dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu: Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi.

Svi detalji o pravilima dodele nagrade i konkursu nalaze se na sajtu www.milanmladenovic.com


View this post on Instagram

Sa ponosom objavljujemo da će muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi biti članovi ovogodišnjeg žirija za dodelu Nagrade Milan Mladenović. Oni će imati težak zadatak da izaberu najbolju pesmu sa područja bivše Jugoslavije. Sve detalje konkursa objavićemo 1. juna na našim društvenim mrežama i na našem veb-sajtu milanmladenovic.com, kada će zvanično i početi rok za prijavljivanje pesama. @darkorundekofficial @srdjangojkovicgile @elektricniorgazamofficial @remielemental . 📸 Rajhl (Rundek); Dragan Dragin (Gile); Alessia Stelko (Remi) . #darkorundek #haustor #srdjangojkovicgile #elektricniorgazam #mirelaremipriselac #remielemental #elemental #nagradamilanmladenovic #milanmladenovic #ekatarinavelika #ekv #zaduzbinamilanamladenovica

A post shared by Zadužbina Milana Mladenovića (@zaduzbinamilanamladenovica) on

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna 2019. i 30. juna 2020. godine. Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine između 1. i 30. juna 2020.

Novčani iznos nagrade iznosi 2000 evra.

Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodeliti.

Artan Lili/Photo: ZadužninaMilana Mladenovića
Artan Lili/Photo: ZadužninaMilana Mladenovića

 Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića.

Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima, od izuzetne umetničke vrednosti.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodeljena 2019. godine, bio je bend Artan Lili.

Previous post

Nemesis uživo u Novom Sadu... Promocija albuma "The War Is On" 9. jula u Domu b-612

Next post

Boda Ninković posle 40 godina okuplja svoj punk bend... Da li ste spremni za OPS?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *