Boda Ninković posle 40 godina okuplja svoj punk bend… Da li ste spremni za OPS?

0
457
Boda Ninković/Photo: YouTube printscreen
Boda Ninković/Photo: YouTube printscreen

Dok njegov brat, legendarni muzičar Ljuba Ninković upravo promoviše album “Retromet”, glumac Slobodan Boda Ninković vraća se svojoj prvoj ljubavi – punku.

Više od 40 godina posle pobede na zaječarskoj Gitarijadi, Boda Ninković okupio je svoj bend iz mladosti OPS s kojim finalizuje radove na objavljivanju albuma i planira seriju koncerata.

– Pank bend OPS nastao je u Smederevu kao reakcija na početak panka. Radili smo songove za jednu predstavu i nastavili da sviramo. Super smo se družili i imali zapažene nastupe, često i kostimirane, a najveći uspeh nam je bila pobeda na Gitarijadi posle koje je trebalo da objavimo ploču. Međutim, za kratko vreme većina muških članova benda dobila je poziv za vojsku, pa ploča nikada nije snimljena. Po odsluženju vojnog roka život nas je odveo na različite strane, ja sam u međuvremenu odlučio da se potpuno posvetim glumi i muzika je pala u zaborav – rekao je Ninković u intervjuu za magazin Gloria i dodao da grupa uveliko uvežbava stare, ali i neke nove pesme.

LJUBA NINKOVIĆ ZA HEADLINER: AKO JE STOMAK PONEKAD PRAZAN, BAREM DUŠA MOŽE BITI PUNA

Nedavno smo se dogovorili da posle četrdeset godina ponovo aktiviramo našu grupu kojoj smo sada dali ime OPS. Grupa se ranije zvala Pseudopank cirkus OPS, a sada smo odlučili da ćemo se zvati samo OPS, po Omladinskom pozorišnom studiju u kojem sam ja počeo glumačku karijeru. Radimo punom parom, imali smo neke svirke i vidim da je prijem bio odličan. Priznajem da stvarno uživam u ovim svirkama – naglašava glumac.

HL/Izvor: Gloria/espreso.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime