Home»Muzika»Policijsko nasilje na Svetski dan muzike… Francuska žandarmerija rasterivala okupljene na muzičkim festivalima

Policijsko nasilje na Svetski dan muzike… Francuska žandarmerija rasterivala okupljene na muzičkim festivalima

4
Shares
Pinterest Google+
Francuska, Svetski dan muzike/Photo: YouTube printscreen
Francuska, Svetski dan muzike/Photo: YouTube printscreen

Francuska policija sukobila se u Parizu i Nantu sa posetiocima muzičkih festivala koji su održani u sklopu tradicionalne godišnje manifestacije Svetski dan muzike, javili su francuski mediji.

Povodom praznika su u nedelju u više gradova, kao i svake godine, organizovani koncerti i muzičke manifestacije, koje je policija ovog puta pomno nadgledala zbog pandemije korona virusa, prenela je francuska televizija BFM.

 

Ta televizija javlja da je pariska policija na jednom muzičkom događaju u Kanalu Sen Marten bila prinuđena da rasteruje okupljene.

Portal C News i stanovnici Nanta objavili su fotografije na kojima policija suzavcem rasteruje okupljene na jednom muzičkom događaju u tom gradu.

Kako prenosi Reuters, manifestacija u Nantu događala se istovremeno sa demonstracijama na kojima je obeležena godišnjica smrti Stiva Kanika. Kaniko je 2019. poginuo tokom sukoba policije sa grupom ljudi posle jednog koncerta u Nantu.

 

Taj 24-godišnjak je nestao posle koncerta na kojem se policija sukobila sa grupom ljudi, a njegovo telo je kasnije pronađeno na obali Loare, dodaje Reuters.

Britanska agencija dodaje da je Kanikoova smrt postala simbol protesta širom Francuske protiv policijske brutalnosti.

 

HL/Izbor: Tanjug

Previous post

U normalna vremena, gitarista benda Fit For An Autopsy bio bi samo normalan lik... ali nisu normalna vremena

Next post

Širi se "crna lista" nepodobnih serija i filmova... Kome treba "sterilna" slika sveta?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *