Home»Knjige»“Nebeske heroine sveta” u Institutu Servantes

“Nebeske heroine sveta” u Institutu Servantes

4
Shares
Pinterest Google+

Predstavljanje knjige “Nebeske heroine sveta” Radmile Tonković, sa posebnim osvrtom na junakinje iz zemalja španskog govornog područja, biće održano u utorak, 23. juna u 18:00 časova u Svečanoj sali Instituta Servantes u Beogradu.

Za potrebe knjige “Nebeske heroine sveta”, autorka je obradila istoriju vazduhoplovstva zemalja Evrope, Azije, Afrike, Australije, Novog Zelanda, Centralne i Južne Amerike, prateći i geopolitičke i geostrateške svetske prilike i njihov uticaj na razvoj vazduhoplovnih tehnika i tehnologija.

Nebeske heroine sveta/ Photo: Promo (Institut Servantes u Beogradu)
Nebeske heroine sveta/ Photo: Promo (Institut Servantes u Beogradu)

Tokom večeri biće posvećena posebna pažnja brojnim ženama sa španskog govornog područja, kao što su Španjolke Mersedes Koraminas, Marija Bernaldo de Kiros i Margot Sorijano de Ansaldo, Argentinke Amalija Selija Fiueredo de Pijetra i Rosita Ukar, Kubanke Aida de Akosta i Teresina del Rej, Venecuelanke Mari Kalkanjo i Luisa Elena Kontreras, Meksikanke Karolina Perea i Marija Gonsales, Peruanke Karmela Kombe Tomson, Ines Toman Ugarte i mnoge druge.

Knjiga je posvećena svim hrabrim ženama i devojkama, koje su upravljale padobranima, jedrilicama, avionima i helikopterima, a o njima će uz Radmilu Tonković govoriti i istoričarka Zorica Peleš.

Razgovor će biti održan na srpskom jeziku uz simultani prevod na španski.

Ulaz u Svečanu salu Instituta Servantes biće slobodan dok se ne popune mesta. Maksimalan broj posetilaca je 30, a publika se moli za ponašanje u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije povodom aktuelne epidemiološke situacije.

Institut Servantes/ Photo: Promo
Institut Servantes/ Photo: Promo
Previous post

Stigao novi video singl riječkog ambient electro pop bend... Atmospheric nam otkrio "Skrivenu dugu"

Next post

O da, čekali smo ovo... Štulić reagovao na biografiju Leinera: Uporno moje našim zove, a po istom obrascu zauzvrat mi pripisuje svoje zverske osobine, lažov patološki

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *