Home»Film»Pljuge i viski za ručak, “spid” za večeru… Snima se igrani film o Lemiju

Pljuge i viski za ručak, “spid” za večeru… Snima se igrani film o Lemiju

6
Shares
Pinterest Google+
Lemi Kilmister/Photo: facebook@officialMotorhead
Lemi Kilmister/Photo: [email protected]

Umesto dokumentarnog, režiser Greg Oliver sprema igrani film o Lemiju Kilmisteru, frontmenu benda Motorhead.

Ian Frejser Kilmister, preminuli pevač i basista grupe Motorhead koji se smatra jednim od najslavnijih frontmena na svetu, poznat je pod nadimkom Lemi. Upravo tako će se zvati biografski film koji mu je posvećen, a kojeg režira Greg Oliver. Naime, Oliver je 2010. godine počeo da priprema dokumentarni film “Lemmy”, pa je pratio Lemija i Motorhead tokom tri godine. Lemi je umro 2015. u 70. godini. Sada će umesto dokumentarnog filma režirati igrani.

 

Kako saznaje Hollywood Reporter, film “Lemmy prikazaće njegove početke života u Engleskoj, njegov ulazak u muzičke vode kada je kao “roadie” pratio Džimija Hendriksa i kada je bio član psihodeličnog benda Hawkwind. U njemu je proveo tri godine nakon čega je izbačen zbog teške naravi. Tek je s 30 godina osnovao Motorhead koji će kasnije promeniti muzičku scenu.

SKROZ LUDA PRIČA O SUSRETU TITA I LEMIJA… ŠTA SVE NISU REKLI JEDAN DRUGOM MARŠAL JUGOSLAVIJE I LIDER MOTORHEADA

Motörhead je bio aktivan 40 godina, sve do Kilmisterove smrti a njihova pesma “Ace of Spades” iz 1980. godine smatra se heavy metal himnom.

– Sve što ste čuli o Lemiju verovatno je istina… ne zato što je on prigrlio rokenrol klišee već zato jer ih je on stvorio. Crveni “Marlboro” i “Jack Daniel’s” za doručak, “speed” za večeru – sve je to istina. Ali iza fasade čoveka s čeličnim očima postojao je čovek sa velikim srcem, komplikovan i posvećen muzici, koji je uvek ostajao na svom putu i nikada nije odustao od stvaranja muzike koja ga je činila srećnim. Pažljivo smo razvijali ovaj biografski film još od 2013. godine pazeći da ostanemo verni Lemiju, članovima Motorheada, kao i ostalim ljudima koji su odigrali bitne uloge u Lemijevom životu. Ovo će biti film na koji će oni biti ponosni – rekao je reditelj Greg Oliver.

 


View this post on Instagram

King Lemmy ♠️RIP♠️ #Motorhead #LemmyKilmister

A post shared by 🔥💥Metalhead For Life💥🔥 (@vikingakungen_fredde) on

U ovom trenutku nepoznata je glumačka ekipa. Lemi je nekoliko meseci pre smrti rekao kako bi voleo da ga glumi Rodžer Mur, prenosi Nacional. To se neće dogoditi jer je Mur preminuo 2017. godine, malo pre 90. rođendana.

HL/Izvor: direktno.rs

Previous post

Frka u muzičkom online magazinu Pitchfork... Zaposleni u štrajku, pljušte optužbe za rasizam

Next post

Da li je stvarno toliko dobar...? Kritičari se utrkuju u hvalospevima novom albumu Boba Dilana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *