Home»Muzika»Da li je stvarno toliko dobar…? Kritičari se utrkuju u hvalospevima novom albumu Boba Dilana

Da li je stvarno toliko dobar…? Kritičari se utrkuju u hvalospevima novom albumu Boba Dilana

2
Shares
Pinterest Google+
Bob Dilan/ Photo: youtube.com printscreen
Bob Dilan/ Photo: youtube.com printscreen

Album “Rough and Rowdy Ways” Boba Dilana sa 10 pesama juče je i zvanično objavljen, a fanovi i kritičari, koji su ploču unapred hvalili već na osnovu prva tri singla, kažu da im nisu izneverena očekivanja i da je ona kandidat za vrh top liste najboljih izdanja u 2020. godini.

Dilan je krajem marta objavio singl “Murder Must Foul” dočekan hvalospevima, a kada su ubrzo izašli i “I Contain Multitudes” i “False Prophet”, više nije bilo ni trunke sumnje da najveći živi kantautor priprema album, prvi sa originalnim pesmama posle “Tempesta” (2012). Nedavno je objavljen i spisak od 10 pesama koje su se našle na “Rough and Rawdy Ways”.

Autor svih pesama na albumu je Dilan, a gostuju i muzičari Fiona Epl, Blejk Mils, Benmont Tenč, Alan Pask i Tomi Rouds.

Magazin Rolling Stone album je odmah uvrstio među 50 najboljih objavljenih u prvoj polovini godine, bez dodatnog vrednovanja, dok kritičari New York Timesa ocenjuju da ploča po svojoj turobnosti i crnom humoru parira njegovim ranijim albumima “Time Out of Mind” (1997) i “Love and Theft” (2001) i podsećaju da sam naziv albuma evocira pesmu “My Rough and Rawdy Ways” pionira kantrija Džimija Rodžersa od pre nepunog veka.

“S obzirom na sve što je pokazao i otpevao na ‘Rough and Rowdy Ways’, Dilan odbija da se smiri, ili da bude bilo šta nalik starom predvodniku”, piše Džon Pejriles iz New York Timesa.

Šta vi mislite?

Previous post

Pljuge i viski za ručak, "spid" za večeru... Snima se igrani film o Lemiju

Next post

Počela isplata bespovratne pomoći samostalnim umetnicima... konačno

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *