Home»Film»Zbogom, dragi hobite… Preminula zvezda filma “Gospodar prstenova”

Zbogom, dragi hobite… Preminula zvezda filma “Gospodar prstenova”

5
Shares
Pinterest Google+
Ian Holm/Photo: printscreen
Ian Holm/Photo: printscreen

Ijan Holm, zvezda filmova “Gospodar prstenova”, “Osmi putnik” i “Vatrene kočije”, umro je danas, u 88. godini.

Ser Ijan Holm, svestrani glumac koji je igrao sve, od androida do hobita, preko Harolda Pintera do kralja Lira, izgubio je danas borbu sa bolešću, potvrdio je njegov agent.

Holmu, koji je osvojio Baftu i koji je nominovan za Oskara zbog svoje uloge atletskog trenera Sama Musabinija u filmu “Vatrene kočije” iz 1981. godine, možda je bilo suđeno da gradi karijeru u šarenim sporednim ulogama na ekranu – naročito nakon napuštanja pozorišta 1976, ali on je pronašao novu generaciju obožavalaca nakon što je oživeo lik Bilba Baginsa u hit trilogiji “Gospodar prstenova”.

 

Ranije ovog meseca, izrazio je tugu što nije mogao da učestvuje u virtuelnom druženju sa fanovima, rekavši: “Žao mi je što vas nisam lično video, nedostajete mi svi i nadam se da su vas vaše avanture odvele na mnoga mesta”.

Holm je rođen 1931. godine u Eseksu. Njegov otac je bio direktor psihijatrijske bolnice, a glumac je svoje detinjstvo opisao kao “prilično idilično postojanje”.

“S velikom tugom obaveštavam vas da je ser Ijan Holm preminuo jutros u 88. godini. Preminuo je u bolnici, okružen porodicom i prijateljima. Njegov šarm, dobrotu, velikodušnost i talenat nikada nećemo zaboraviti. Nedostajaće nam puno”, stoji u saopštenju koje je objavio njegov menadžer.

Glumac je umro usled komplikacija nastalih zbog Parkinsonove bolesti.

Previous post

Treća sreća... Otvaranje Drive in bioskopa na Adi 23. juna uz film "Bilo jednom u Holivudu"

Next post

Johnny L’Ove... Promocija video singla “You&Me” 26. juna u Ciglani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *