Home»Muzika»Udružili se pioniri new primitivesa… rezultat je “Korona hit pozitivan”

Udružili se pioniri new primitivesa… rezultat je “Korona hit pozitivan”

4
Shares
Pinterest Google+
Zabranjeno pušenje/Photo: YouTube printscreen
Zabranjeno pušenje/Photo: YouTube printscreen

Kad se udruže dvojica pionira new primitivesa, uvek se dogodi neka magija. I ovog puta iskombinovali su “zbilju, šegu i rokenrol”, a rezultat je pesma “Korona hit pozitivan”.

Nova pesma benda Zabranjeno pušenje koju su snimili u saradnju sa Elvisom J. Kurtovićem, ima sve ono zbog čega ih publika voli – dobar ritam, zarazan refren i duhovit, autoironičan tekst. Nastala je jedne večeri usred karantina, kada su se “starom zaboravljenom pevaču otvorila nebesa” i kad je shvatio da posle svega što je prošao u životu ne sme da dobije koronu, jer ima loš imunitet, ali i hit kojim će osvojiti svet.

– Mislim da će se mnogi identifikovati sa stihovima: ‘U mom gradu zagađen je zrak, imam masku, astmu i povišen tlak, u životu vazda volio sam slavlje, kafana je uzela mi zdravlje.’ Malo je reći da je pesma autobiografska, ona je nekako svačija, da ne kažem narodska. Još da se počne pevati po slavljima, pa gde će nam biti kraj – (ne)ozbiljno kaže Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja i dodaje:

– Bilo je sjajno ponovo raditi s Elvisom J. Kurtovićem, a nema nas zajedno u kadru zbog socijalne distance, koje smo se pridržavali skoro 15 godina. Srećom, nemamo virus, već pesmu “Korona hit pozitivan”, s kojom ćemo, nadam se, zaraziti i publiku.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Kakve veze imaju poezija i fizika elementarnih čestica... Možda otkrijete u zbirci "Ono što možeš da nađeš u pesku" Ivanke Božović

Next post

Jurica Pađen će tužiti Pola Makartnija za plagijat? Hrvatsko udruženje kompozitora smatra da je u pravu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *