Home»Muzika»Homeland»Bendovi… Počelo prijavljivanje za 4. Rokerijadu u Petrovcu na Mlavi

Bendovi… Počelo prijavljivanje za 4. Rokerijadu u Petrovcu na Mlavi

5
Shares
Pinterest Google+
Rokerijada/ Photo: Saša Simić Sima
Rokerijada/ Photo: Saša Simić Sima

Četvrta Rokerijada održaće se od 21. avgusta do 4. septembra u Petrovcu na Mlavi.  

Rokerijada je festival rokenrola koji je sad već poznat i po svom humanitarnom karakteru.  Naime, tokom trajanja festivala prikupljaju se sredstva namenjena petrovačkom porodilištu, za lepši doček budućih naraštaja.

Festival ove godine počinje otvaranjem izložbe rok portreta Nikole Brankovića, koji će posetioce dočekati u Zavičajnom muzeju 21. avgusta.

Muzički program Rokerijade počinje u četvrtak, 27. avgusta na letnjoj bini petrovačkog Kulturno -prosvetnog centra koncertom dobrodošlice za takmičare i jam session u izvođenju članova revijalnih i takmičarskih bendova.

– Pokažite ko šta može i ume, uživajte u svom ritmu i napravite najbolju svirku – poručili su organizatori.

Uslovi konkursa i nagrade

Rokerijada/ Photo: Saša Simić Sima
Rokerijada/ Photo: Saša Simić Sima

Pozivamo sve mlade bendove koji su željni kvalitetne svirke i veruju u svoj napredak da se prijave za učešće naovogodišnjoj Rokerijadi.

Selekciju pet bendova koji će nastupiti u finalu odabraće stručni žiri, dok će jednog finalistu izabrati publika online glasanjem.

Najbolji bend očekuju vredne nagrade: snimanje tri numere u studiju Mr Sound, izdavane singla pod etiketom Lampshade Media, snimanje video spota u produkciji Mravac Video kao i revijalni nastup na sledećoj Rokerijadi.

Svi zainteresovani bendovi prijave mogu da pošalju do 10. jula, a detaljnije o uslovima konkursa možete pogledati na ovom linku. Vredne nagrade čekaju najistaknutije pojedince i najuspešniji nastup.

U petak, 28.avgusta počinje takmičarski deo festivala u kome će učestvovati šest mladih bendova iz Srbije koji su prethodno prošli krugove glasanja.

Posle njih sledi revijalni nastup prošlogodisnjeg pobednika benda Zbedem iz Čačka na gradskom trgu.

Prepodnevna subota rezervisana je za Rock buvljak, sajam ručno pravljenih muzičkih instrumenata, opreme i drugih rock rekvizita.

U subotu, 29. avgusta, na gradskom trgu posetio će moći da uđivaju u koncertima revijalnih bendova.

Tradicionalno, Rokerijadu zatvara veče posvećeno najmlađim posetiocima – Rockaonica za decu i mlade, koja će se održati u gradskoj biblioteci Đura Jakšić u petak, 4. septembra.

Bend Zbedem, pobednici Rokerijade 2019…

Previous post

Jurica Pađen će tužiti Pola Makartnija za plagijat? Hrvatsko udruženje kompozitora smatra da je u pravu...

Next post

Ove godine nisu jeli ljute papričice - zapalili su Yuga... I tako je Mortal Kombat pozvao fanove 27. juna na Antievroviziju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *