Home»Muzika»Svetski dan muzike uz Funky Đir na Letnjoj sceni SKC Kragujevac

Svetski dan muzike uz Funky Đir na Letnjoj sceni SKC Kragujevac

4
Shares
Pinterest Google+
Funky Đir/ Photo: Promo (SKC Kragujevac)
Funky Đir/ Photo: Promo (SKC Kragujevac)

Koncertom benda Funky Đir 21. juna na Letnjoj sceni Studentskog kulturnog centra tradicionalno će biti obeležen Svetski dan muzike u Kragujevcu.

Ulaz je slobodan, a u slučaju lošeg vremena koncert se prebacuje u Kontakt galeriju.

Funky Đir je bend koji čuva sećanje na jednu od najvećih fank legendi sa ovih prostora, Dina Dvornika, nastao je pre skoro dve godine.

Inspirisani višegodišnjim zapostavljanjem dobre funk muzike, odlučili su se da pruže što potpuniji izraz i doživljaj ljudima koji, kao i oni, cene i poštuju rad ovog velikog splitskog umetnika.

Ideja je da kroz rad i bavljenje funk muzikom okupe što više pozitivnih ljudi željnih dobre svirke, još bolje energije i zagarantovano dobrog provoda.

Ekipu benda čine: Filip Tančić (bubnjevi), Robert Fišer (bas gitara), Nemanja Teofanović (gitara, prateći vokal),  Dušan Sarić )klavijature), Nikola Cvetković (truba), Aca Pejčić (saksofon) i Nikola Kerkez (vokal).

Photo: Promo (SKC Kragujevac)
Photo: Promo (SKC Kragujevac)

Festival muzike (Fête de la musique) obeležava se 21. juna, prvog dana leta i najdužeg dana u godini. Ideja datira još 1976. godine od strane američkog muzičara Džoela Koena, a pet godina kasnije na inicijativu tadašnjeg francuskog ministra kulture  u Parizu se održala proslava prvog  Svetskog dana muzike.

Danas se ovaj događaj organizuje u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima i okuplja sve muzičare, amatere ili profesionalce, slavi muzički diverzitet i ističe brojne muzičke žanrove.

Studentski kulturni centar Kragujevac već dugi niz godina tradicionalno obeležava Svetski dan muzike.

Previous post

Moon najavljuje početak koncertne sezone sutrašnjim nastupom u šabačkom Velikom parku

Next post

Playade i gosti... Humanitarni koncert večeras u kafeu Tuluz Lotrek

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *