Home»Knjige»Knjiga pesama grupe S vremena na vreme predstavljena sinoć u Multimedia Music CD Shopu

Knjiga pesama grupe S vremena na vreme predstavljena sinoć u Multimedia Music CD Shopu

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: AleX
Photo: AleX

Antologijska knjiga pesama grupe S vremena na vreme predstavljena je sinoć, 17. juna u Multimedia Music CD Shopu u Beogradu.

Autor ove knjige je Vojislav Ðukić – Koki, jedan od osnivača i stalnih članova najznačajnije jugoslovenske akustičarske grupe.

Grupa “S vremena na vreme” osnovana je 1972. godine i čine je braća Miomir Miki i Vojislav Koki Ðukić, kao i Asim Sarvan i Ljubomir Ljuba Ninković.

Uz brojne poštovaoce grupa, promociji su prisustvovali svi članovi sastava S vremena na vreme osim Sarvana koji je opravdano bio otsutan.

U svom obraćanju, autor knjige Vojislav Ðukić – Koki kazao je da napisao faktografsku knjigu sačinjenu od podataka o diskografiji benda.

– Vrlo malo ima ličnih impresija. Ime benda je na početku bilo alibi za izostanak formalnog muzičkog obrazovanja članova benda. Kasniji događaji i naša muzika dali su sasvim novi smisao imenu naše grupe. Bila je to oznaka za prelazak naše generacije iz jednog u drugo vreme – kazao je Ðukić i dodao da je njegova knjiga neka vrsta spomenara za ljude koje vole beogradske akustičare – U njoj se nalaze i sve naše pesme koje su delo članova grupe.

Muzički kritičar Dragan Kremer istakao je značaj benda S vremena na vreme kroz autentičnost muzičkog izraza.

– Njihova muzika je prošla testa vremena. Grupa je postojala već dobrih 20 godina kada je ustanovljen termin “unplugged”. Slično se desilo sa takozvanim radijskim formatom i organskim muzikom… Bend je zvučao zrelo na samom početku karijere – kazao je Kremer i dodao da je u vreme pisanja narativa o različitim bendovima i čestog falsifikovanja istorije jedna faktografska knjiga dobrodošla.

Photo: AleX
Photo: AleX

Izdanje “S vremena na vreme, knjiga pesama” koje je objavila izdavačka kuća Ricom Publishing možete da kupite na prodajnim mestima Multimedia Music.

Previous post

Playade i gosti... Humanitarni koncert večeras u kafeu Tuluz Lotrek

Next post

The Killers objavili "My Own Soul’s Warning“, drugi singl sa predstojećeg albuma “Imploding The Mirage“

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *