Home»Muzika»Iz Kaschade radionice stigla nova doza muzičkog “furističkog misticitzma”

Iz Kaschade radionice stigla nova doza muzičkog “furističkog misticitzma”

4
Shares
Pinterest Google+
Kashade/Photo: promo
Kashade/Photo: promo

Nova doza muzičkog “furističkog misticitzma” stiže iz Kaschade radionice, kroz numere “Peppermint Pub”i “Nightmare”.

Iza projekta Kaschade zapravo stoji Aleksandar B. Stojanović, nemački muzičar poreklom s naših prostora. Muzika mu je melanholična i hladna ali u nekim prelazima i afektivno agresivna. Prema njegovim rečima, inspiraciju je dobio preko sedme umetnosti – nije želeo da ostane na ambijentalu, već je hteo da preko različitih slika omogući slušaocima da dođu do “futurističkog misticizma”. Ipak, pored ambijentala, tu je i elektronski psihodelčni rock, elektro punk i dark jazz. Mešavina akustike i elektronike.

Kaschcade je fo sada je snimio 4 albuma. Posljednji od njih, “Perfomance”, objavljen je za belgisku diskografsku kuću Entity. U sklopu promocije albuma, Kaschade je objkavio kratkometražni muzički dokumentarac “Surrealism”, uU kome prikazuje suštinu Kaschade muzike ali i snove, pa sve do subkulture koja koja nažalost nestaje.

Sarađivao je sa danskim jazz gitaristom Aleksom Džonsonom, s kojim je snimio singl “Night Walk“. U pripremi je peti studiski album. Radni naslov je “Architecture”“. Biće to dupli instrumentalni album koji treba da se pojavi krajem jeseni 2020. Na albumu će dominirati elektromika, ali i njegov glavni instrument – saksofon.

Za sada su izdvojena dva video singla – “Peppermint Pub” i  “Nightmare”. Kaschadeovi video spotovi su, kako kaže, – eksperimentalno šareni. U video spotovima prikazuje street art, knjige, stambene zgrade kao solarne stanice…

Njegovi ranije zakatani nastupi u Beogradu, Zagrebu i Mariboru zbog pandemije su odloženi oktobar i novembar, a uskoro će se znati i tačni datumi.

Evo kako zvuči Kaschade:

Previous post

Ukleta pesma... Snimili su je zajedno Džoni Keš i Džo Stramer. Manje od godinu dana kasnije, bili su mrtvi

Next post

Junak "Veselih sedamdesetih" uhapšen zbog silovanja tri žene... preti mu kazna od 45 godina zatvora

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.