Home»Muzika»DJ World»Treći vikend u Barutani i prvo strano gostovanje – Leharov prvi nastup u letnjoj sezoni

Treći vikend u Barutani i prvo strano gostovanje – Leharov prvi nastup u letnjoj sezoni

4
Shares
Pinterest Google+
Lehar/ Photo: Promo (Barutana)
Lehar/ Photo: Promo (Barutana)

Treći vikend sedme sezone Barutane na Kalemegdanu posvećen je prvom stranom gostovanju u Beogradu, kada je reč o izvođačima sa svetske elektronske scene.

U petak 19. juna, Lehar, jedan od producenata i di-džejeva sa Solomunove izdavačke kuće Diynamic, nastupiće prvi put u ovom beogradskom letnjem klubu.

Lehar je poznat po emotivnim kompozicijama i setovima, a za sebe kaže da i dalje uspeva da sačuva mladalačku strast prema muzici i žurkama.

Njemu će se pridružiti mladi Coeus, kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, polovina avangardne, andergraund grupe – Kolektiv Base, u sastavu Fluid Zbodi i X-am i gost iz Sarajeva – Luka Čikić.

– Ne postoje reči kojima mogu objasniti koliko sam uzbuđen i koliko sam dugo čekao da puštam muziku na pravom nastupu… Draga publiko, jedva čekam da se ponovo vidimo i plešemo zajedno u Barutani. Siguran sam da će biti nezaboravno! – poručio je Lehar beogradskim klaberima, uoči svog gostovanja.

Kada je reč o Leharovoj produkciji, kompozicije koje pravi su ne samo emotivne već i intuitivne i osnova su kreativnog procesa ovog pravog umetnika.

Njegov debitantski EP “Sargas“ na Offenbachovom lejblu Connaisseur Recordings stavio ga je na mapu moderne elektronske muzike i predstavlja njegov muzički manifest, koji je mešavina zvukova i atmosfere dramatičnih efekata karakterisanih intimnim bas linijama i intrigantnim melodijama.

Leharovi emotivni di džej setovi refleksija su njegovog pristupa životu koji je veoma spontan i strastven. Zajedno sa Musumecijem i Oldericom, osnovao je izdavačku kuću Multinotes.

Takođe, zajedno sa Musumecijem predstavio je novi koncept jednodnevnih događaja, pod nazivom MUSE, čiji je Barutana bila domaćin pre dve sezone.

Naredne večeri, u subotu 20. juna, klabere će zabavljati neki od omiljenih regionalnih umetnika.

Kristijan Molnar sprema specijalni b2b set sa nagrađivanim i trenutno najtraženijim bosanskohercegovačkim di-džej dvojcem – After Affair, koji stoje iza koncepta Garden of Dreams.

Njima će se pridružiti domaći multitalent Runy – izdavač, promoter, di-džej i producent, koji je poslednje dve godine obeležio serijom nastupa u klubovima i po festivalima u regionu.

Pojedinačne ulaznice su dostupne putem Cooltix onlajn platforme, kao i na svim Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mestima, po pretprodajnoj ceni od 500 dinara.

Previous post

Koncerti na Zidiću... sv. Pseta 20. juna na Platou Milana Mladenovića

Next post

Postoje (najmanje) dva razloga zbog kojih Kurt Kobejn nije voleo da svira "Smells Like Teen Spirit"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *