Home»Film»Siven King upravo je otkrio najbolju ideju za roman koji nikad nije napisao… Zvao bi se “Ja, Džejson”

Siven King upravo je otkrio najbolju ideju za roman koji nikad nije napisao… Zvao bi se “Ja, Džejson”

4
Shares
Pinterest Google+
Stiben king, Džejson/Photo: facebook
Stiben king, Džejson/Photo: facebook

Stiven King otkrio je da ima ideju za roman koji je zasnovan na liku Džejsona Vorhesa, “natprirodnog” serijskog ubice iz franšize “Petak 13.”, i nazvao ga je “najboljom romanom koju nikada nije napisao”.

King, koji je napisao mnoge klasične horor priče, uključujući “The Shining”, “Carrie”, “Pet Semetary” i “IT”, na svom Twitteru je napisao da ima ideju za knjigu pod nazivom “Ja, Džejson”.

 

Roman bi bio napisan iz perspektive Vorhesa dok živi svoj naizgled beskrajni ciklus smrti i ponovnog rođenja u Camp Crystal Lakeu, gde ga neizbežno usujećuje grupa tinejdžera, ali ne pre nego što ih ubije nekoliko svojom mačetom.

Avaj, 72-godišnji King priznao je da verovatno nikada neće napisati ovu priču, ali komentari na Twitteru jasno ukazuju da bi mnogi to želli da pročitaju.

 

 

 

 

Do sada je snimljeno 12 filmova iz franšize, međutim, kao što King ističe, postojali bi veliki pravni problemi s produkcijom knjige jer su se prava na franšizu tokom istorije nekoliko puta menjala.

Prvih osam filmova snimio je Paramount pre nego što ga je kupio Warner Bros i njihova New Line Cinema. Ali Warner Bros je vratio deo prava Paramountu u zamenu za još nekoliko naslova, što je učinilo pravnu glavobolju s kojom King ne želi da se bakće.

 

Čini se da se Kingu ne sviđa ideja da Blumhouse napravi film po romanu, ako ga ikad i napiše. Blumhouse je produkcijski studio koji stoji iza mnogih priznatih modernih horor filmova, uključujući “Out Out”, “The Purge”, “Invisible Man” i “Paranormal Activity”.

HL/Izvor: indy100.com

Previous post

E-Play objavio prvi LP... "Sloboda" konačno i na vinilu

Next post

LESOIR livestream... 20. juna online koncertna promocija albuma "Mosaic" holandskog alt/rock benda

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.