Home»Muzika»Homeland»E-Play objavio prvi LP… “Sloboda” konačno i na vinilu

E-Play objavio prvi LP… “Sloboda” konačno i na vinilu

4
Shares
Pinterest Google+
E-play/ Photo: D. Mataruga
E-play/ Photo: D. Mataruga (Long Play, promo)

Alternativni bend E-Play objavio je, posle CD-a i digitalnih platformi, konačno i na vinilu aktuelni album “Sloboda”.

Uz objavljivanje vinila bend je predstavio i spot za numeru “Uzmi mi sve”.

– Ovo je naš prvi vinil u karijeri i baš nam je drago što je ekipa iz Long play-a insistirala na tome – tako da ćemo konačno čuti i kako naš bend zvuči na pucketavom nosaču zvuka. Super je da će naši fanovi koji su ljubitelji vinila imati prilike da, posle dugo čekanja, zavrte ovu ploču na svojim gramofonima. To smo im, nakon svih ovih godina, stvarno ostali dužni – kaže pevačica i basistkinja, Maja Cvetković.

Maja Cvetković (E-play)/ Photo: Nebojša Babić (Long Play, promo)
Maja Cvetković (E-play)/ Photo: Nebojša Babić (Long Play, promo)

Sa petog E-Play albuma “Sloboda” (Long Play), objavljenog 2018. godine izdvojili su se mnogi hitovi, a zaključno sa “Uzmi mi sve” čak šest od ukupno sedam pesama dobilo je prateće spotove.

Od vizuelno i produkcijski upečatljivih videa “Srešćemo se neki drugi put”, “Da budemo samo dobro” i “Pristanište”, posebno su se izdvojili “Šamarčina”, sa porukom protiv nasilja nad ženama i “Sloboda” u kome se pojavljuje simbolično glumica Sloboda Mićalović, kojoj je ovo inače bio prvi muzički spot u karijeri.

“Sloboda” je album velike muzičke zrelosti beogradskog benda željnog da se “popne stepenicu iznad” u odnosu na svoja ranija izdanja, čemu je doprinela i vrhunska produkcija Voje Aralice (Kolja, Bajaga i Instruktori…) mada Maja primećuje: – Ako nema dobre pesme – niko na svetu ne može da ti pomogne”. Uz Maju tu su već duže vreme bubnjar Goran Ljuboja – Trut i gitarista Nemanja Velimirović.

– Važno je da budemo dobro, slobodni, da pristajemo samo na ono što mi izaberemo kao pravo rešenje i da nam mogu uzeti sve što imamo, ali samo ne mogu uzeti nas. To je kratak opis sedam pesama koje se nalaze na ovom albumu – kaže Maja.

Previous post

Povodom Svetskog dana muzike, Headliner i Multimedia Music vam poklanjaju - LP benda AC/DC "Let There Be Rock"

Next post

Siven King upravo je otkrio najbolju ideju za roman koji nikad nije napisao... Zvao bi se "Ja, Džejson"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *