Home»Muzika»Električni orgazam 4. jula otvara deseto izdanje Arsenal Festa

Električni orgazam 4. jula otvara deseto izdanje Arsenal Festa

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Arsenal Fest)
Photo: Promo (Arsenal Fest)

Jubilarni Arsenal Fest 10 biće otvoren u subotu, 4. jula nastupom bendova Električni orgazam, Čovek bez sluha i KBO! u prostoru “Zastavine bašte” u Kragujevcu.

Na ovom mestu će svakog vikenda tokom jula biti održavane svirke značajnih imena domaće i regionalne muzičke scene, uz tribine, projekcije filmova i drugi festivalski prateći program.

Arsenal Fest 10 biće održavan uz neophodne mere zaštite zdravlja posetilaca u skladu sa preporukama i propisima nadležnih organa.

Električni orgazam/ Photo: Goranka Matić
Električni orgazam/ Photo: Goranka Matić

Kao što smo već rekli, ovogodišnji Arsenal otvara legendarni Električni orgazam koji slavi 40 godina karijere.

Tokom četiri decenije postojanja bend se od novotalasnih početaka sa lakoćom menjao kroz psihodeliju, rok i brojne granične žanrove, uspevši da snimi niz značajnih i odvažnih albuma, od istoimenog prvenca (1981), preko “Distorzije” (1986) do poslednjeg “Gde smo sad?” (2019).

A tu su i brojni hitovi – “Kako bubanj kaže”, “Ja sam težak kao konj”, “Debela devojka” i “Spojimo se sad”,  “Zlatni papagaj”, “Nebo”, “Krokodili dolaze”, “Seks, droga, nasilje i strah”…

Električni orgazam, Al Rok Fest/Photo: AleX
Električni orgazam, Al Rok Fest/Photo: AleX

– Drago nam je da je baš u Kragujevcu prvi koncert i konačno početak naše turneje ’40 godina Orgazma’. Zbog situacije sa korona virusom totalno su nam se pretumbali datumi koncerata i, eto, igrom slučaja ispalo je da krećemo baš iz Kragujevca. Moram reći da nam je to baš drago, jer smo Kragujevac uvek doživljavali kao rokerski grad, sa publikom koja se dobro razume u ono što mi radimo – kaže Srđan Gojković Gile, frontmen Električnog orgazma.

Čovek bez sluha/ Photo: Slavoljub Radojević
Čovek bez sluha/ Photo: Slavoljub Radojević

Pank rok bend Čovek bez sluha posle albuma “Događaj dana” (2011) nastavio je uzlaznu putanju sve većih priznanja i prepoznavanja u regionu, kako žestokim koncertnim nastupima, tako i aktuelnim “Stanimo u gard” (2018), sa koga su se izdvojile numere “I posle svega” i “Sad je kraj”, čime je potvrdio reči frontmena Mikija Radojevića da “u rok muzici nema foliranja, ali i da umetnost nije stajaća voda, već reka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila”.

KBO!/ Photo: Saša Vujić (Arsenal Fest, promo)
KBO!/ Photo: Saša Vujić (Arsenal Fest, promo)

KBO! je jedan je od muzičkih simbola Kragujevca, koji je status kultnog pank bend na prostoru bivše Jugoslavije i šire izgradio kao zvučno prepoznatljiv trio sa dve gitare i bubnjem (bez basa) na albumima “Forever Punk” (1989), “Pozovi 93” (1990), “Za jedan korak” (1992), “Svetlo ludila” (1997), “(Ne)menjajte stanicu” (2001) i “Drugarska… stvar” (2002).

Bend je nedavno video singlom “Vikend” najavio novi album.

Ulaznica za prvo veče Arsenala 10 na kome 4. jula nastupaju Električni orgazma, Čovek bez sluha i KBO! košta samo 500 dinara preko mreže i prodajnih mesta Ticket Visiona, a u Kragujevcu u Domu omladine i Da Gama Travelu.

Prethodno najavljeni program Arsenala od 24. do 27. juna 2020. godine prebačen je za 23, 24, 25. i 26. jun 2021. godine.

Nastupe su za 2021. godinu već potvrdili Yngwie Malmsteen, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv i Đaikovski.

Previous post

Demoliranje 19. juna u Atomu uz bendove El Pre3idente, Dusi i Sanitarium

Next post

Nije sve u tiražu... Kada je prvi put objavljen, jedan od najuticajnijih albuma ikada prodat je u jedva 10.000 primeraka i nije stigao do top lista

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *