Home»Muzika»Ova pesma je, kaže legenda, spasla život nekim ljudima… Eltonu Džonu, na primer…

Ova pesma je, kaže legenda, spasla život nekim ljudima… Eltonu Džonu, na primer…

4
Shares
Pinterest Google+
Piter Gebrijel, Kejt Buš/Photo: YouTube printscreen
Piter Gebrijel, Kejt Buš/Photo: YouTube printscreen

Duetskih numera ima na pretek, a jednu od najlepših zajedničkim snagama izveli su Piter Gebrijel i Kejt Buš. Legendarna pesma “Don’t Give Up” (Ne odustaj) nastala je sredinom osamdesetih, a svetlost dana ugledala u oktobru 1986. godine.

Inače, prvobitno je ovaj hit sa Piterom Gebrijelom trebalo da otpeva Doli Parton, ali je kantri zvezda odbila. Umesto nje, izvela je čuvena Kejt Buš.

Inače, pesma je ispirisana fotografijama Dorotee Leng, iz doba Velike krize (globalni ekonomski krah koji je počeo 1928. godine i trajao do 1939. godine), na kojima su prikazani Amerikanci pogođeni siromaštvom.

JEDNA PESMA RAZOTKRILA JE NAJVEĆU OBMANU BRITPOPA… PRE 25 GODINA OBJAVLJEN SINGL “COMMON PEOPLE” GRUPE PULP

Gebrijela su ove fotografije inspirisale i stvorio je pesmu “Don’t Give Up”, koja je u potpunosti primerena tadašnjim teškim ekonomskim uslovima u Engleskoj. Piter je komponovao stihove o situaciji i čoveku čija nezaposlenost izaziva haos u njegovim porodičnim vezama.

Gebrijel je pevao stihove koja opisuju osećanja izolovanosti, usamljenosti i očaja kod čoveka, dok Kejt peva reči nade i ohrabrenja.

Ova pesma je toliko inpirativna i puna nade, da je čak spasila život mnogim ljudima, prema njihovom sopstvenom priznanju u komentarima na ovu pesmu na YouTubeu.

Ali ne samo njima.

– Ta pesma mi je stvarno spasila život. Pomogla mi je da se otreznim… – rekao je Elton Džon i dodao da stihovi te numere motivisali da reši narkotika, budući da je bio zavisnik od droge i alkohola.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

AmanZaman spotom za "Ogledalo" otvara seriju letnjih singlova

Next post

5 godina ništa novo nije napisao... a onda je žena Dejvida Gilmura rešila da to promeni...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *