Ugrejalo mu se pivo, ili… Kekin otkrio zbog čega je odlučio da počne da se bavi politikom

0
49
Mile Kekin/Photo: facebook@milekekinofficial
Mile Kekin/Photo: facebook@milekekinofficial

Pevač grupe Hladno pivo dao je za N1 Hrvatska svoj prvi veliki politički intervju u kojem je govorio o politikama s kojima želi do mandata u Saboru. Levo-zelena koalicija, predvođena platformom “Možemo!”, predstavila je svoje kandidate za 7. izbornu jedinicu među kojima je i Kekin.

– Već dugi niz godina sam politički aktivan, kroz pesme i intervjue se nisam ustručavao da kažem šta mislim, pratim šta se događa i vidim da nam nije bolje. Puno putujem širom regiona, vidim koliko zaostajemo za Slovencima, Maribor ima više solarnih panela od cele Hrvatske. To se u meni nakupilo, a kap koja je prelila čašu je bio zemljotres i kada smo shvatili da smo ostavljeni sami sa sobom.

ODE MILE U POLITIČARE… FRONTMEN HLADNOG PIVA KANDIDAT NA IZBORIMA U HRVATSKOJ

Ako mu preferencijalni glasovi omoguće ulazak u Sabor, Kekin kaže, razmisliće, ali ozbiljan je i želi da podrži platformu kojoj veruje i ljude koje zna još od ranijih protesta.

– Oni su iskreni, idealisti, žele nam bolji život, a ako do toga dođe, razgovaraću sa ženom i odlučiću što dalje – rekao je.

Što se publike i reakcije na njegov politički angažman tiče, Kekin kaže, o tome je takođe razmišljao. Nadalje, o svakoj odluci će se konsultovati sa suprugom koja se isto uključila u politiku.

– Žena i ja samo razmišljali o svemu, ona je na istoj listi kao ja. Ne smemo dopustiti da se ovim poslom bavi isključivo ekipa koja se dosad bavila, jer ne znam kako ćemo tome stati na kraj. Jedini način je da se uključimo, pokušaću ljudima da pomognem da vide da ovaj put to nije bačen glas, da postoje sposobni ljudi koji mogu da promene stanje koje vidimo. Supruga i ja smo uspešni u svojim poslovima, ona je lekar u KBC Zagreb i nema skrivenih namera osim da pomogne društvu u kojem živimo – ističe.

MILE KEKIN ZA HEADLINER: BES JE DOBAR, TREBA SE ČUVATI OGORČENOSTI

O prvim utiscima nakon objave o aktivnom učestvovanju u političkom procesu Kekin kaže da je politikom počeo da se bavi iz samoodbrane.

– Nisam mogao više da budem hroničar, pozivam sve druge da ne beže od politike, znam da su nam je zgadili, ali moramo da se bavimo njome da se ona ne bavi nama. Ne bih volio da radikalno desne struje zauzmu ključne položaje u ovom društvu – zaključio je Kekin.

HL/Izvor: n1info.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime