Home»Kult»Dejvid Krozbi: Možda više nikada neću svirati gitaru…

Dejvid Krozbi: Možda više nikada neću svirati gitaru…

4
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Krozbi/Photo: facebook@OfficialDavidCrosby
Dejvid Krozbi/Photo: [email protected]

Dejvid Krozbi prošao je kroz brojna iskušenja u svojoj karijeri dugoj više od 50 godina, ali prošle godine za njega su počela posebno tečka vremena.

U novom, opširnom intervjuu za Rolling Stone, Krozbi je otkrio kako se suočava s nedavnom tragičnom smrću svog sina, finansijskim posledicama koronavirusa, američkom budućnošću… ali i činjenicom da više nikada neće svirati gitaru.

– Imam “trigger-finger tendonitis” (upala ovojnica tetiva prsta u kom su pokreti bolni i ograničeni i prst se ukoči – nap.a.t.) objašnjava Krozbi. – Pokupao sam to da sredim, ali nije uspelo. Sada me jako boli desna ruka. Sasvim je moguće da više nikada neću svirati gitaru – s tugom u glasu rekao je legenarbni muzičar, osnivač sastava The Byrds i Crosby, Stills & Nash.

STIVI VAJ I NUNO (EXTREME) REAGOVALI NA TO ŠTO JE BRAJAN MEJ PROGLAŠEN ZA NAJVEĆEG ROCK GITARISTU

Iako je lečenje sada nemoguće, Krozbi namerava da nastavi da peva, ali bez svog zaštitnog znaka, Martin akustične gitare koja mu je uvek visila preko ramena. Tako će biti i na predstojećoj turneji za koju takođe priznaje da će mu verovatno biti poslednja.

– Ovo sve što mi se događa otvara pitanje da li imam sledeću godinu pred sobom – kaže on. – Imam skoro 80 godina. Kada mi uzmete jednu godinu, možda ste uzeli i poslednju koju sam dobio.

Dejvid Krozbi/Photo: facebook@OfficialDavidCrosby
Dejvid Krozbi/Photo: [email protected]

Krozbi je, međutim, pozitivniji u vezi s predstojećimsolo albumom na kojem će sarađivati sa sjanim autorima kao što su Majkl Mekdonald i i Donalda Fagen.

– Mislim da će se to što radimo zvati “Lifting Force” ili “Lift”. Mislim da će to biti zaista dobro – oduševljen je unapred muzičar.

– Imamo tri singla. Nikada ranije nisam imao singlove, ali ovaj put ih imam tri. Imam jedan, napisan sa Majklom, koji je “ubica”. To je “River Rise” i Majkl peva zajedno sa mnom na njemu. On i ja “ubijamo”. Kada zajedno pevamo, to je zastrašujuće.

– Mislim da će ljudi voleti taj album. Mislim da će se ljudima svideti muzika. I to je sjajno. To je ono što me drži, žestoko, kako bih mogao da prođem kroz sva ludila. A ima puno ludila.

HL/Izvor: guitarworld.com

Previous post

The Stooges objavljuju snimak poslednjeg koncerta u originalnoj postavi

Next post

Massimova "posebna" pesma ... "Mali krug velikih ljudi" sad ima i spot

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *