Home»Muzika»“Zvezdana” verzija čuvenog hita U2, poruka o brutalnom buđenju iz “američkog sna”…

“Zvezdana” verzija čuvenog hita U2, poruka o brutalnom buđenju iz “američkog sna”…

4
Shares
Pinterest Google+
U2/Photo: Facebook@U2
U2/Photo: [email protected]

Bono iz grupe U2 predstavio je “zvezdanu” obradu hita “Beautiful Day” u sklopu YouTubeovog specijala “Dear Class of 2020”, prenosi magazin NME.

U pesmi su učestvovali Kris Martin iz grupe Coldplay, Kamila Kabeljo, Ty Dolla $ign, Tove Lo, Kalid, Leon Bridžes, Sintija Erivo, Ben Plat i Noa Sajrus.

Pre izvođenja pesme, Bono se dotakao trenutne situacije u SAD, rekavši:

– Kao Irac, uvek sam verovao da Amerika nije samo država već ideja, san koji pripada celom svijetu. Sada znam da je zbog nedavnih događaja svet podsećen da je Amerika ideja koja čak ne pripada ni mnogim Amerikancima. Za mnoge tamnopute Amerikance, baklja na kipu slobode daleko je od svetla nade, a češće je baterijska svetiljka u lice.

BONO ZA 60. ROĐENDAN NAPRAVIO LISTU OD 60 PESAMA KOJE SU MU “SPASILE ŽIVOT”… I NAPISAO PISMO BOUVIJEVOM SINU

Kada je U2 snimao “Beautiful Day” nad Dablinom su bili nadvijeni olujni oblaci, stvari nisu bile kakve su mogle biti. Ali, pesma nije bila slika trenutnog stanja, bila je molitva prema onom gde bi mogli da krenemo i san, kao što je Amerika san, gde bi mogli da stignemo. Znamo da je Amerika pesma koja tek treba da bude napisana. Da bi Amerika mogla biti najveća pesma koju je svet ikad čuo – rekao je između ostalog Bono.

YouTubeov “Dear Class of 2020” uključuje prigodne govore i gostovanja brojnih poznatih faca kao što su Bijonse, Tejlor Svift, Lejdi Gaga, bračni par Obama, BTS, Lizzo, Džastin Timberlejk i mnogi drugi.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

"Krenimo iz početka"... novim singlom i spotom poručuje banjalučki Sopot

Next post

Bendovi, izvođači... Počelo prijavljivanje za MENT 2021

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *