Dalaj Lama objavljuje svoj prvi album “Inner World” na svoj 85. rođendan

0
56
Dalaj lama/Photo: facebook@DalaiLama
Dalaj lama/Photo: facebook@DalaiLama
Dalaj lama/Photo: facebook@DalaiLama

Dalaj Lama će objaviti svoj prvi album, “Inner World”, 6. jula, kada slavi 85. rođendan.

“Compassion” (Saosećanje), prvi “singl” iz predstojećeg muzičkog zapisa duhovnog vođe, dostupan je za slušanje već sada i u njemu on recituje mantru Bude “Compassion” – poznatu i na tibetanskom kao Chenrezig, a na sanskrtu kao Avalokiteshvara.

Usred pandemije koronavirusa, Dalaj Lama se nada da će ljudi otvoriti srca i zbližiti se, osetiti ljubav i saosećanje tokom ovih teških vremena.

Album je zapravo dugogodišnji projekat koji je posvećeno radila Žunel Kunin, učenice Dalaj Lame, koja je provela pet godina radeći s malim timom kako bi ga predstavila svetu.

Album se sastoji od 11 pesama, a “Inner World” sadrži snimke Dalaj Lame uz muziku koju je komponovao Žunelin suprug, producent i tekstopisac Abraham Kunin.

Takođe u projekat je uključeno dosta muzičara iz čitavog sveta, uključujući i  čuvenu Šankar koja dopridonosi posebnom nastupu u pesmi “Ama La”.Dalaj Lama, 14. po redu, ovim povodom je rekao:

– Muzika može da nadmaši naše razlike. To nas može vratiti u našu pravu prirodu dobrog srca.

Čist prihod od prodaje albuma namenjen je Mind & Life Institutu kao i za SEE Learning, međunarodni obrazovni program koji su razvili Univerzitet Emory i Dalaj Lama.

“Compassion” možete slkušati na svim platformama, dok će kompletan album “Inner World” stići 6. jula.

Dalaj lama/Photo: facebook@DalaiLama
Dalaj lama/Photo: facebook@DalaiLama

HL/Izvor: nme.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime