Home»Muzika»Kada su The Beatles saznali pred kim treba da sviraju, rekli su “ne”…

Kada su The Beatles saznali pred kim treba da sviraju, rekli su “ne”…

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook @thebeatles
Photo: Facebook @thebeatles

Pol Makartni otkrio je da su se Bitlsi zalagali za jednaka prava još 1964. godine, nakon što su odbili da nastupaju za rasno segregiranu publiku.

Legendarni muzičar podelio je priču sa svojim pratiocima kako bi naglasio važnost svakoga ko daje svoj doprinos za pokret Black Lives Matter.

– Dok mi i dalje gledamo proteste i demonstracije širom sveta, znam da mnogi od nas žele da znaju šta mi možemo da radimo da bismo im pomogli – započeo je Makartni.

– Niko od nas nema sve odgovore i nema brzog rešenja, ali potrebne su nam promene. Treba da radimo zajedno na prevazilaženju rasizma u bilo kojem obliku – nastavio je.

OVA PESMA TRAJE 8 MINUTA… BRUS SPRINGSTIN JE OVAKO PODRŽAO PROTESTE ZBOG UBISTVA DŽORDŽA FLOJDA

– Te 1964. godine trebalo je da nastupamo u Džeksonvilu i saznali smo da će to biti publika biti rasno podeljena na koncertu. Znali smo da je to pogrešno i odbili smo to da radimo – priseća se muzičar, rekavši da je su održali koncert samo kada su spojili publiku.

– Osećam se besno jer eto nas, 60 godina kasnije, i u svetu se i dalje dešavaju besmislena ubistva – rekao je Makartni, dodajući da želi pravdu za sve ljude koji su ispaštali zbog rasizma.

HL/Izvor: b92.com

Previous post

Kreće letnja pozorišna scena na Tašu... Evo šta ćemo gledati od 25. juna do 20. jula i koliko koštaju ulaznice

Next post

Povukla na dedu... Jedina unuka kralja rokenrola Elvisa Prislija je - kraljica vriska

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *