“Povratak u bioskop” počinje 1. jula… Konačno ćemo ponovo da gledamo filmove na velikom platnu

0
48
Filmovi, gledanje filmova/Phptp: Freepik.com

Pod sloganom “Povratak u bioskop” od 1. jula ponovo ćemo moći da uživamo u gledanju filmova na velikom platnu.

Bioskopi u Srbiji će posle više od tri meseca pauze ponovo otvoriti svoja vrata za posetioce.

Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove konačno moći da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu.

U duhu solidarnosti sa planetarnom pandemijom, cena ulaznica za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara. Cena će važiti za sve filmske projekcije.

Repertoar će u svim bioskopima biti isti, a činiće ga dvadesetak filmskih naslova.

U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled nastupanja pandemije, prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Bioskop, ilustracija/Photo: Pixabay
Bioskop, ilustracija/Photo: Pixabay

Posle završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.

– Filmski centar Srbije snažno podržava ovu akciju Sekcija distributera i prikazivača Grupacije kinematografije, posebno imajući u vidu da smo se tokom vanrednog stanja obraćali Vladi Republike Srbije, sa molbom za pružanje pomoći njima, ali i drugim akterima filmske industrije u Srbiji. Prepoznali smo da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, a da će se poslednji vratiti normalizaciji u poslovanju. Pored toga, FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša, nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode. Sa zadovoljstvom se pridružujemo ovoj sjajnoj inicijativi – izjavio je direktor FCS-a, Gordan Matić.

Akciju “Povratak u bioskop“, inicirale su Sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije koje su uputile molbu za podršku Filmskom centru Srbije i Privrednoj komori Srbije, što su ove institucije i prihvatile.

Sekcije distributera i prikazivača članice su Grupacije Kinematografije Privredne komore Srbije, koja je deo Udruženja za kreativnu industriju.

Photo: Promo
Photo: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime