Home»Muzika»Krist Novoselić je “s one druge strane”… Na Facebooku nahvalio Trampa i njegovo “čvrsto i direktno” vođstvo, reakcije možete da zamislite

Krist Novoselić je “s one druge strane”… Na Facebooku nahvalio Trampa i njegovo “čvrsto i direktno” vođstvo, reakcije možete da zamislite

4
Shares
Pinterest Google+
Krist Novoselić/Photo: YouTube printscreen
Krist Novoselić/Photo: YouTube printscreen

Basista grupe Nirvana komentarisao je na svom Facebook profilu Trampov govor održan 1. juna posle burnog protestnog vikenda u SAD zbog kojeg je američki predsednik s porodicomi bio primoran da provede noć s nedelje na ponedeljak u protivterorističkom podzemnom skloništu Bele kuće u Vašingtonu.

Novoselićeve pohvale Trampu nisu naišlo na odobravanje, naprotiv, pa je on status svom postu na Fecebooku promenio u “privatno”.

“Uau! Znam da ga mnogi od vas ne podnose, ali Tramp je zakucao svojim govorom u parku”, napisao je Krist i dodao: “Društvene meže i televizija vrte u loopu slike društvenog raspada. Slažem se da predsednik ne bi trebalo da šalje trupe u države – i legalno on to ne bi ni mogao da uradi – ali bez obzira na to ton njegovog govora je bio čvrst i direktan”.

“Gledam te slike u medijima i mislim kako je naša zemlja polarizovana. Mislim, čak je i nošenje zaštitne medicinske maske u javnosti politički čin. Nasilje (ne protesti) se pojavljuje kao levičarski ustanak. Zamislimo prave li te takozvane ‘patriotske milicije’ ovakvu vrstu haosa? Ako je to slučaj, za levičare je potrebna federalna intervencija. Mnogi Amerikanci žele mir u svojim zajednicama i predsednik Tramp je govorio u tom nastojanju. Zaboravimo legalne detalje koje nekolicina razume – Tramp je rekao kako želi da zaustavi nasilje i to većina razume”, napisao je svoje mišljenje Novoselić.

Krist Novoselić/Photo: instagram printscreen
Krist Novoselić/Photo: instagram printscreen

Podsećamo da je Trampov govor izazvao snažne kritičke reakcije u javnosti; kalifornijska senatorka Kamala Haris opisala je govor kao “reči diktatora”, dok je guverner Njujorka Endrju Kuomo njegove reči prokomentarisao “stvarno, iskreno sramotno”, a čak je jedan policijski službenik iz Teksasa poručio Trampu preko CNN-a da mu je bolje da zaćuti ako nema konkretna rešenja i ideje za smirivanje situacije.

Krist Novoselić je toekom američkih izbora 2016. podržavao libertarijanskog kandidata Gerija Džonsona i tada je rekao da neće glasati ni za Trampa ni za Hilari Klinton.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Jedna pesma razotkrila je najveću obmanu britpopa... Pre 25 godina objavljen singl "Common People" grupe Pulp

Next post

Blues za očuvanje prirode... Bend Two-Stroke Engine objavio video singl "Reke vam ne damo"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *