Home»Muzika»Homeland»Blues za očuvanje prirode… Bend Two-Stroke Engine objavio video singl “Reke vam ne damo”

Blues za očuvanje prirode… Bend Two-Stroke Engine objavio video singl “Reke vam ne damo”

5
Shares
Pinterest Google+
Two-Stroke Engine i Darko Micić/ Photo: Promo
Two-Stroke Engine i Darko Micić/ Photo: Promo

Two-Stroke Engine, moonshine blues bend iz Knjaževca predstavio je novi singl pod nazivom “Reke vam ne damo”.

Pomenuta pesma rezultat je saradnje benda sa Darkom Micićem, rok muzičarem, piscem, aktivistom… iz Knjaževca.

– Za razliku od ostalih pesama, koje su u našem slučaju, obično plod trenutne inspiracije i momenta, pesma “Reke vam ne damo” je namenski nastala, iz potrebe da se ukaže na problem izgradnje mini hidroelektrana na planinskim vodotokovima. I tiče se svih nas! Svuda! Na Staroj planini, već duže vreme, traje pobuna meštana protiv izgradnje mini hidroelektrana. Iz želje da na neki način doprinesemo toj borbi i pomognemo slabijima protiv daleko jačeg protivnika, mi smo to uradili onako kako najbolje znamo: muzikom! – poručuju Two-Stroke Engine i dodaju – Pesmu prvenstveno posvećujemo svima onima koji se mesecima i godinama bore na terenu, ugrožavajući sopstvenu bezbednost  i živote, koji bivaju progonjeni, izloženi pretnjama i nasilju a sve to zbog nečijeg profita. Poklanjamo je i svim ljubiteljima prirode, kao i onima koji to nisu, jer svest o potrebi očuvanja prirode i prirodnih bogatstava mora da se budi i jača! Za čiste reke, bez cevi, za očuvanu prirodu, za čist vazduh, za pravo na život!

Bend Two-Stroke Engine postoji od 2016. godine, a svojom muzikom želie da ove naše krajeve upoznaju sa specifičnim zvukom delte Misisipija i u kombinaciji sa ostalim uticajima, učine zvučni iskorak u odnosu na sve ono što rade ili su radili sa ostalim bendovima u kojima su svirali.

Zvuk močvarnih predela Američkog juga i bluz koreni su utkani u njihove pesme koje, sa druge strane, odražavaju nenormalnost našeg podneblja.

Previous post

Krist Novoselić je "s one druge strane"... Na Facebooku nahvalio Trampa i njegovo "čvrsto i direktno" vođstvo, reakcije možete da zamislite

Next post

Antievrovizije mora biti... Mortal Kombat 27. juna u atrijumu Beogradskog sajma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *