Home»Muzika»“Šarena”… Detour objavio prvi singl sa predstojećeg albuma

“Šarena”… Detour objavio prvi singl sa predstojećeg albuma

4
Shares
Pinterest Google+
Detour: Photo: Mare Milin
Detour: Photo: Mare Milin

Hrvatski elektro-akustik bend Detour objavio je novi singl pod nazivom “Šarena” kojim ujedno najavljuje i šesti studijski album.

Kako saznajemo, naslednik izdanja “Tourdetour” pojaviće se na tržištu sledeće godine.

Autor pesme “Šarena” je frontmen grupe Nenad Borgudan koji ovaj put donosi pomalo netipičan zvuk za Detour, ali svakako obećava da postane pravi letnji hit koji će uneti veseli i razigrani ritam u toplim danima koji su pred nama.

Detour: Photo: Mare Milin
Detour: Photo: Mare Milin

– “Šarena” je pesma koja je polako nastajala proteklih godinu dana. Počeli smo da je snimamo  neposredno pred lockdown i evo sada smo je završili. Radi se o pravoj ljubavnoj pesmi, iako bi se iz teksta možda moglo zaključiti da je hronika sadašnjice jer se spominju razrušeni gradovi i slične analogije, ali nema nikakve veze sa pandemijom, a ni zemljotresom, već je istinske ljubavne tematike – izjavio je Nenad Borgudan koji se na ovoj numeri još jednom oprobao u ulozi glavnog vokala.

Prateće vokale pevale su Ivana Kindl i Antonia Šerić koje zbog karantina nisu mogle doći u studio, pa su svoje deonice pevale u svojim domovima.

“Šarena” će uskoro dobiti i spot pod rediteljskom palicom Dinka Šimca koji je sarađivao sa bendom i na prethodna dva singla – “Slike o našim danima” i “Skrivena”.

Detour je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog, elektro – akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma povremeno začinjenog drum’n’bass i s druge strane country notom.

Previous post

Preminuo bubnjar kultnog benda Misfits... Džoj je poslednjih godina radio kao vozač i borio se do kraja...

Next post

Uvek se tamo vraća... Josipa Lisac odabrala svoj omiljeni prostor za snimanje spota za pesmu "Daleko"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *