Home»Muzika»Od danas otvoren konkurs za nagradu “Milan Mladenović”

Od danas otvoren konkurs za nagradu “Milan Mladenović”

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Od danas, 1. juna, otvoren je konkurs za nagradu “Milan Mladenović” koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića.

Konkurs će biti otvoren do 30. juna ove godine, a dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu: Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi.

Svi detalji o pravilima dodele nagrade i konkursu nalaze se na sajtu www.milanmladenovic.com

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna 2019. godine i 30. juna 2020. godine.

Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com, između 01. i 30. juna 2020.

Novčani iznos nagrade iznosi je 2000 evra.

Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodeliti.

Nagrada “Milan Mladenović” ustanovljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića.

Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima, od izuzetne umetničke vrednosti.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodeljena 2019. godine, bio je bend Artan Lili.

Previous post

Otvaranje sedme sezone Barutane 5. i 6. juna... Nastupaju: Marko Nastić, Andrew Meller, Ilija Đoković, Marko Milosavljević...

Next post

Policija napala poznatog glumca, on sve snimio: Urlali su na mene i udarali pendrekom...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *