Home»Muzika»Vole je ili mrze… ali o njenom novom albumu priča ceo svet: Stigla je “Chromatica”

Vole je ili mrze… ali o njenom novom albumu priča ceo svet: Stigla je “Chromatica”

4
Shares
Pinterest Google+
Lejdi gaga/Photo: Norbert Schoerner, Universal
Lejdi Gaga/Photo: Norbert Schoerner, Universal

Stiglo  je jedno od najočekivanijih i, zasigurno, najvećih izdanja ove godine. Lejdi Gaga konačno je predstavila album “Chromatica”.

Pop ikona u svoj novi svet uvela nas je singlovima “Stupid Love” i “Rain On Me” (ft. Ariana Grande), a zatim, pred sam izlazak albuma, iznenadila je i singlom “Sour Candy”, koji je stigao u saradnji sa K-pop senzacijom BLACKPINK. Osim dve navedene, u još jednoj saradnji na albumu gostovao je Elton Dđon, a čitavo izdanje koproducirali su BloodPop® i Lejdi Gaga.

Izdanje je dostupno i na servisu Apple Music, sada i u Srbiji. Prijavi se za šestomesečni probni period OVDE.

Uzbuđenje fanova povodom novog izdanja, ali i trud uložen u novu muziku i kvalitet zvuka koji Gaga donosi ogledaju se u činjenici da su svi predstavljeni singlovi već istog dana doživljavali vrtoglavi uspeh. Aktuelni singl “Rain On Me” debitovao je na rekordnom broju prvih mesta na Spotify plejlistama i beleži najveći broj single-day slušanja na istom servisu ikada, kada je reč o ženskim kolaboracijama. Sličnu sudbinu doživela je i “Stupid Love”, a ni nedavni “Sour Candy” nije izostao, pa je već u prvim satima nakon izlaska debitovao na broju jedan na plejlistama.

Chromatica, cover
Chromatica, cover

Prvi veliki intervju u vezi sa albumom Gaga je dala za magazin Paper, koji je uzvratio, bez sumnje, neverovatnom i jednom od najintrigantnijih naslovnica koje ćemo imati priliku da vidimo. U ovom razgovoru jedna od glavnih tema bilo je i značenje naziva njenog, već tada, željno iščekivanog albuma.

– Chromatica je svet koji slavi sve – rekla je ona jednostavno.  – Ni jedna stvar nije veća od druge.

Ovaj album predstavlja ultimativno prihvatanje, a Gaga ga još definiše kao “dancing through her pain”.

– U nekim trenucima čućete i bol u mom glasu i u tekstovima, ali Chromatica i dalje uvek slavi – rekla je ona za Paper.

O tome šta je muzika uvek značila za nju, ali i koliku je ulogu konretno “Chromatica” odigrala u njenom mentalnom zdravlju i fokusiranju na najvažnije i najsrećnije aspekte u životu, Lejdi Gaga je otkrila i u emisiji Beats, na Apple Musicu, kada je ugostio Zejn Lou.

Izdanje “Chromatica” je u Srbiji dostupno na servisima Deezer, Apple Music, Google Play i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/Chromatica

Previous post

Nepredvidljivi Tarantino... Da 100 puta pogađate, teško biste provaili koji film on smatra "filmom decenije"

Next post

Jedna mladost, jedan EP... Punkersko pretumbavanje muzičke terminologije grupe Kurve

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *