Home»Muzika»Homeland»Pesma za kraj koncerta… Gradski hor obradio kultnu pesmu “Beograd spava” grupe U škripcu

Pesma za kraj koncerta… Gradski hor obradio kultnu pesmu “Beograd spava” grupe U škripcu

5
Shares
Pinterest Google+

Gradski hor “Beograd” obradio je, na vrlo interesantan način, pesmu “Beograd spava”, koju je grupa U škripcu objavila 1983. na svom drugom albumu “O, je”.

Nova verzija je, prilagođena datim okolnostima, nastala u karantinskim uslovima.

Članovi hora su pevali u svojim domovima, uz dirigenta Milana Miku Aćimovića, a klavir je svirala Nikolija Gigov. “Beograd spava” slovi za kultnu numeru beogradske grupe koju je kao frontmen predvodio pokojni Milan Delčić Delča.

Autor muzike i teksta Zoran Vulović Vule je, povodom obrade, uz zahvalnost horu, ali i bivšim kolegama iz benda, emotivno napisao na Facebooku:

– Pretpostavljam da se niko od ovih pevača nije ni rodio kad je nastala pesma “Beograd spava”. Jedne noći, u Beogradu… Svirali smo je, obično, na kraju koncerata. Zamišljena je kao idealna pesma za noćni program radija.

Gradski hor “Beograd”, osnovan 2016, predstavlja mešovito pevačko društvo. Na njihovom repertoaru su dela klasične, ali i tradicionalne, gospel, džez, pop muzike…

Inače, pesma “Beograd spava” je već na sjajan način obrađena 2011. godine, kad ju je snimio bend Block Out.

HL/Izvor: novosti.rs

 

Previous post

Najsablasniji rok koncert u istoriji... Pogledajte svirku Dropkick Murphysa na potpuno praznom bejzbol stadionu... Gostovao i Brus Springstin

Next post

Lik koji je kupio sve gitare Dejva Mustejna na Reverbu počeo da ih rasprodaje...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *