Home»Film»Scenarista “Niskih strasti” otkrio posle skoro tri decenije: Šeron Stoun mi se zahvalila solidnim sek*om, ali uradila je i nešto mnogo važnije…

Scenarista “Niskih strasti” otkrio posle skoro tri decenije: Šeron Stoun mi se zahvalila solidnim sek*om, ali uradila je i nešto mnogo važnije…

4
Shares
Pinterest Google+
Šeron Stoun, Džo Esterhas/Photo: YouTube printscreen
Šeron Stoun, Džo Esterhas/Photo: YouTube printscreen

Američki pisac poreklom iz Mađarske, Džo Esterhas, napisao je scenario za film “Niske strasti”, kojim se proslavila legendarna holivudska glumica Šeron Stoun, a jednom prilikom je otkrio da je imao seks sa njom na jedno veče i da je ona to uradila “kako bi mu se zahvalila za ulogu koja ju je proslavila”.

Iako je šokirao otvorenom seksualnošću i prizorima nasilja pre nego što je izašao, erotski triler “Niske strasti” 1992. godine je ostvario ogromnu zaradu od 352 miliona dolara.

ŠERON STOUN: POŠTUJEM PUTINA, PREZIREM TRAMPA

U središtu radnje je policijski detektiv Nik Kuran, koji istražuje brutalno ubistvo bogate rok-zvezde. Tokom istrage Kuran ulazi u vatrenu i intenzivnu vezu s osumnjičenom Ketrin Tramel. Kurana je igrao Majkl Daglas, a Ketrin Šeron Stoun, prenosi nova.rs.

U film je uloženo 49 miliona dolara i čak pre nego što se pojavio u bioskopima izazvao je kontroverze u javnosti zbog živopisnih scena seksa, nasilja i silovanja. Gej aktivisti takođe su se bunili jer je biseksualna žena prikazana kao psihopata.

MUKE PO ŠERON STOUN… UGASILI JOJ PROFIL NA SAJTU ZA UPOZNAVANJE, MISLILI DA JE LAŽAN

Za ovaj filmski hit koji je proslavio Šeron, scenarista Džo Eszterhas 1990. godine je napisao scenario za samo 13 dana, a prodao ga je za čak tri miliona dolara, što je tada bila velika zarada.

Đeron Stoun/Photo: YouTube printscreen
Đeron Stoun/Photo: YouTube printscreen

Stoun je u intervjuu za Playboy progovorila o snimanju filma i otkrila da joj nije smetalo da snima scene seksa, ali da joj je teško palo da snima prizore nasilja poput onog kada ubija s alatom za razbijanje leda.

– Tražila sam da mi prijatelj leži kraj kreveta dok sam radila tu scenu i da mi priča neke šale. Imali su na setu čak i bolničara s maskom sa kiseonikom, jer mi se činilo da ću onesvestiti dok to snimam – ispričala je.

– Rekla sam im da želim to sve da snimim odjednom i da ugase sva svetla. Kad su upalili svetlo, reditelj Pol Verhoven je bio toliko prestrašen da se umalo srušio sa stolice – otkrila je glumica.

SHE DID IT AGAIN… ŠERON STOUN PONOVO ODIGRALA SCENU KOJA JOJ JE PROMENILA ŽIVOT

Reditelj je ubacio i kontroverzni deo u kom Šeron širi svoje noge i ne nosi gaćice dok sedi na stolici, a glumica je svojevremeno rekla da je njeno međunožje snimljeno bez njenog znanja. Te scene nije bilo u scenariju, a Esterhas je rekao da žali što je nije napisao on, nego ju je osmislio Verhoeven.

On je svojevremeno otkrio da je spavao sa Stoun nakon što je film izašao u bioskopima.

– Drago mi je da sam je odveo u krevet. Ne zato što je seks bio jako dobar, bilo je u redu, nego što sam zbog nje upoznao ljubav svog života, svoju suprugu Naomi – rekao je u jednom intervjuu.

Naime, on je napisao scenario za film “Sliver”, u kom je Šeron glumila i imala aferu s rediteljem Vilijamom Mekdonaldom. Mekdonald je zbog glumice nakon pet meseci ostavio svoju ženu Naomi Baku, s kojom se kasnije Esterhas oženio i u braku su od 1994. godine.

Sliver/promo
Sliver/promo

Scenarista je objasnio da ni on ni Šeron nisu pridavali puno značaja svom seksu za jednu noć.

– Mislim da je samo htela da mi se zahvali jer sam napisao najveći hit u njenom životu. “Niske strasti” su bile najveći hit te godine u bioskopima u celom svetu. Smatram da sam zaslužio taj poklon – izjavio je Esterhas i šokirao javnost.

HL

Previous post

Andy Pavlov objavio novi video singl... "Your Heart is Melting“

Next post

Mira Furlan na platformi "Alone together": Mi smo veterani raspada, meni je ovo što se sada dešava u Americi "već viđeno"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.