Home»Muzika»Homeland»Neozbiljni pesimisti objavili mini album “Sve pred lice pravde”

Neozbiljni pesimisti objavili mini album “Sve pred lice pravde”

4
Shares
Pinterest Google+
Neozbiljni pesimisti/ Photo: Boris Ćelić
Neozbiljni pesimisti/ Photo: Boris Ćelić

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su mini album “Sve pred lice pravde”, audio i video zapis live nastupa u studiju, gde su odsvirali dve nove pesme, uz tri stare koje su obeležile njihov dosadašnji rad.

– Ideja je bila da se snimi novi, atraktivan materijal uživo, što bliži našim koncertnim nastupima, i da taj snimak dođe do starih fanova i nekih novih, koji još nisu čuli za nas. Akcenat je bio na tome da se odabere nekoliko pesama koje najbolje ilustruju naš muzički pravac, a opet da su na neki način obeležile našu karijeru – kaže frontmen benda, Igor Olujić.

Težak zadatak za Neozbiljne pesimiste koji već imaju tri albuma: “Nek bude što biti ne može” (2010), “Omladinci, kud’ ste pošli” (2012) i “Pametovanje iz provincije” (2019 Long Play).

Izbor je pao na stare pesme: “Sve na silu”, sada malo izmenjenog, osveženog  aranžmana, tu je “Sudbina (Tri tajkuna Srbija)” favorit članova benda sa “Pametovanja”, kao i “Hepa hej”, omiljena koncertna pesma Pesimista, koju obavezno sviraju sa dosta improvizacija.

Neozbiljni pesimisti/ Photo: Milica Tepavac
Neozbiljni pesimisti/ Photo: Milica Tepavac

Među pesmama koje su Neozbiljni pesimisti odsvirali uživo pred kamerama u somborskom studiju Fabrika našle su se i dve nove: “Psiho folk” i “Sve pred lice pravde”, koje se sticajem okolnosti nisu našle na albumu “Pametovanju iz provincije”.

Prva je nastala pošto je album već bio snimljen, dok je druga, priznaje Olujić, “verovali ili ne slučajno zaboravljena”.

Nastup su zabeležili kamerman i montažer Boris Ćelić i asistent kamere Aron Čuvardić.

O poruci naziva mini albuma “Sve pred lice pravde”, Olujić kaže:
– Kratko i jasno: u svom ovom haosu koji nam se dešava  jednostavno nema nevinih!  Neki su aktivni učesnici, neki nemi svedoci.

Mini album “Sve pred lice pravde” možete da preslušate u nastavku…

Previous post

Za početak "Friday", a za kraj "Wind"... Ovako je muzičar Aleksandar Jerković obeležio povratak u normalnost

Next post

Podkast i Srbija... Mogu li te dve reči u istu rečenicu? Gde smo mi, a gde je svet?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *