Home»Kult»Kad dva genija blues gitare sviraju zajedno… Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i B.B. Kinga

Kad dva genija blues gitare sviraju zajedno… Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i B.B. Kinga

8
Shares
Pinterest Google+
Erik Klepton, B.B. King/Photo: YouTube printscreen
Erik Klepton, B.B. King/Photo: YouTube printscreen

Nikad ranije objavljena pesma Erika Kleptona i B.B. Kinga konačno je u javnosti kao najava ponovnog izdavanja njihovog albuma “Riding With the King” za njegovu 20. godišnjicu.

Njihova verzija blues standarda “Rollin’ and Tumblin'” jedna je od dve numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslediti 26. juna.

DAN KAD SU RIČARDS, KLEPTON I LENON BILI ZAJEDNO NA SCENI… THE ROLLING STONES OBJAVLJUJU REIZDANJE ‘ROCK AND ROLL CIRCUS’

“Erik Klepton i B.B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine”, piše u saopštenju. “Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka bluz klasika i savremenih pesama. Rezultat svega tog je bio album “Riding With the King” koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko 2 miliona primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Gremi nagradu 2000. za najbolji tradicionalni bluz album” prenosi Highwaystar.

– Od rock ‘n’ roll gitarista niko ne svira bolje nego on, a bluz svira bolje nego mnogi od nas – rekao je pokojni B.B. King za Kleptona u intervjuu Rolling Stoneu 2000. godine. – Mnogo puta su me pitali: “Zašto ti i Erik ne radite nešto zajedno?”. Konačno je pronašao vremena i tu smo… Rekao sam mu da on odabere sve, a ako se ja ne slažem sa nečim, razgovaraćemo o tome – ali nismo. Imao je sjajne ideje. Tako da mu u potpunosti verujem.

LAYLA, YOU’VE GOT ME ON MY KNEES… KO JE FATALNA LEPTICA KOJOJ SU BITLSI I KLEPTON PISALI PESME?

Uz “Rollin’ and Tumblin'”, na albumu se nalazi i neobjavljena numera ”Let Me Love You “.

Evo kako zvuče dva genija gitare zajedno:

Previous post

Ekskluzivno na YouTubeu, samo u subotu od 21.00... Čuveni "Celebration Day" koncert Led Zeppelina

Next post

Za početak "Friday", a za kraj "Wind"... Ovako je muzičar Aleksandar Jerković obeležio povratak u normalnost

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.